Koronavírus
Üzlet

Brutális esés Amerikában, pánik van a koronavírus miatt

Portfolio
A koronavírus globális terjedése miatt nagyot estek ma az európai és az amerikai tőzsdék is. A befektetők amiatt aggódnak, hogy a koronavírus megbetegedések Kínán kívül növekvő száma visszavetheti a világgazdaság növekedését. A koronavírus tovább terjed, a legfrissebb számok alapján világszerte 82 549 fertőzöttet regisztráltak, és 2 810 haláleset történt. Az európai befektetők az olasz epidémia miatt aggódnak, ott már több mint 450 fertőzöttről és 14 halálesetről tudunk.

Hatalmas esés volt Amerikában

Az S&P 500 index csütörtökön 4,3%-ot veszített értékéből, a Dow Jones 4,4%-ot zuhant, míg a Nasdaq 4,5%-os hanyatláson ment keresztül. A befektetők amiatt aggódnak, hogy a koronavírus lelassítja a világgazdaság növekedést, ami miatt a vállalati eredmények is visszaesnek. A zuhanás azt követően erősödött fel, hogy új koronavírusos eseteket találtak az USA-ban. 

Az indexek ma a korrekciós tartományba kerültek, a Dow 26 ezer pont alatt zárt, ami újabb negatív jelzés a jövőre nézve. A Dow heti esése olyan hatalmas, hogy azzal bekerülhet az elmúlt 124 év legrosszabb hetei közé.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Szakad a Microsoft és az Apple

A Microsoft 6,5%-os esést mutat a záráshoz közeledve, míg az Apple 6%-os veszített értékéből. Az Intel 5,7%-ot zuhant. A technológiai részvényeket büntetik leginkább a befektetők.

Zuhan Amerika

Újabb nagy pofont kaptak az amerikai indexek a záráshoz közeledve. Az S&P 500 és a Dow Jones 3,6%-ot esett, a Nasdaq pedig 3,9%-os zuhanást mutat. A Dow 26 ezer pont alá került, ami több mint 1000 pontos esést jelent egy nap alatt, az amerikai indexek egyértelműen a korrekciós fázisba kerültek. Az S&P 500 olyan nagymértékű esést mutat az elmúlt egy hétben, amekkora zuhanást a világgazdasági válság óta nem láttunk. Az újabb eladói nyomás azt követően érkezett, hogy kiderült, Kaliforniában 33 új koronavírusos esetet regisztráltak.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start  

33 új megbetegedés Kaliforniában

Kaliforniában 33 új megbetegedést diagnosztizáltak - jelentette be csütörtökön Gavin Newsom, az állam kormányzója. Közölte, hogy egyelőre nincs elégséges raktárkészlet a tesztek elvégzéséhez. Sajtótájékoztatóján a kormányzó elmondta, hogy jelenleg 8400 embert vizsgálnak meg, hogy fertőződött-e a vírussal. Valamennyien belföldi légi járatokkal érkeztek Kaliforniába.

Londoni elemzők: Kína nehezen kel életre, lelassul a világ növekedése is

Londoni pénzügyi elemzők szerint úgy tűnik, hogy az új típusú koronavírus okozta, Kínából kiindult járvány terjedése a vártnál nagyobb negatív globális keresleti sokkot okoz, és emiatt a kínai és a világgazdaság idei növekedési üteme valószínűleg elmarad az eddigi előrejelzésektől.

Tovább a cikkhez

Nincs megállás a lejtőn

Az elmúlt fél órában újra kaptak egy pofont az amerikai indexek.

  • Az S&P 500 2,9%-ot,
  • a Dow Jones 3%-ot,
  • a Nasdaq pedig 3,2%-ot gyengült.

Mi történik a piacokon?

A koronavírus terjedése komoly aggodalmat okoz Amerikában is. Habár csütörtökön európai országokból érkeztek kedvezőtlen hírek, az amerikai indexek sem ússzák meg az esést, hiszen a koronavírustól való félelem az egész világgazdaság növekedését visszavetheti. Már nem csak a kínai gazdaságot veti vissza a koronavírus (és ezen keresztül áttételesen a többi országot), hanem egyre nagyobb problémát okoz a másodlagos gócpontok kialakulása (pl. Dél-Korea, Olaszország).

Ráadásul hiába nőttek a kamatcsökkentési várakozások az USA-ban (a Fed akár már márciusban kamatot vághat a kereskedők szerint), a közgazdászok attól tartanak, hogy a koronavírus hatásait nem lehet monetáris élénkítéssel ellensúlyozni. A gazdasági növekedés lassulása pedig visszaveti a vállalatok árbevételének a növekedését, a Goldman Sachs elemzőinek friss előrejelzése szerint a koronavírus hatásai miatt az amerikai cégek eredménye nem fog növekedni idén.

Nagyot esett az Apple

A Dow komponensei közül a legnagyobb esést az Apple mutatja, amely 4,5%-kal került lejjebb. A technológiai cégeket nem kímélik a mai kereskedés során. Az Apple már korábban bejelentette, hogy az árbevétele el fog maradni a tervezettől, és ahogy terjed a koronavírus, úgy romlik a helyzet. A Microsoft 4,2%-kal, az Intel 2,8%-kal került lejjebb. A Microsoft tegnap jelezte, hogy a koronavírus hatásai miatt elmaradhatnak a bevételek a várakozásoktól, és azt is közölték, hogy kevesebb PC-t fognak eladni, mint tervezték.

Visszajöttek az eladók

A záráshoz közeledve újra megérkeztek az eladók, a Dow és az S&P 500 egyaránt 2% közüli mínuszban van, miközben a Nasdaq ennél nagyobb, 2,3%-os esést mutat. A nap folyamán egymás után érkeznek a friss elemzői prognózisok, amelyek jelentősen lefelé módosítják a globális gazdaság várható teljesítményét. Elemzők szerint az idei évben nőhet a leglassabban a globális GDP a világgazdasági válság óta.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kapaszkodnak az indexek, kamatot vág a Fed?

Kezdenek visszakapaszkodni az amerikai indexek, mostanra 1% körüli mínuszban áll a Dow és az S&P 500 is. A vezető indexek azért kezdhettek el feljebb kapaszkodni a mélypontjukról, mert a szakértők várakozása változik a Fed kamatpolitikájával kapcsolatban. A kereskedők több mint 70%-os esélyt adnak arra, hogy a Fed már a jövő hónapban csökkenteni fogja a hitelfelvételi költségeket a koronavírus negatív gazdasági hatásai miatt. A szakértők 25 bázispontos kamatvágást tartanak elképzelhetőnek a márciusi ülésen, és könnyen lehet, hogy itt nem is áll meg a Fed a lazítással.

 

Korrekciós fázisban Amerika

Nem tudnak feljebb kapaszkodni az amerikai indexek, miután a koronavírus-járvány aggasztja az amerikai befektetőket is. A Dow Jones és az S&P500 egyaránt 2,5%-os mínuszban álltak, miközben a Nasdaq 2,7%-kal esett.

Az S&P500 ma korrekciós fázisba került (10%-nál többet esett a legutóbbi csúcs óta), olyan gyors zuhanásra a pénzügyi válság óta nem volt példa, mint amit az elmúlt egy héten láttunk.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Szabadesésben az olaj, még nem látszik a fény az alagút végén

Szabadesésben a nyersolaj ára, egyre fokozódik a félelem, hogy a koronavírus globális terjedésének köszönhetően egyre több karantén kerülhet bevezetésre, mely drámaian csökkentené az üzemanyagok felhasználását. Ráadásul a kínai finomítók újraindultak, mely az amúgyis túlkínálatos piacnak csak egy újabb csapást ad. A jó híreket egyelőre meg sem hallja a piac, izzadhatnak az OPEC+ tagjai.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett a magyar tőzsde, fontos támaszt tört le a BUX

Brutálisan estek ma az európai tőzsdék, főleg a tengerentúli tőzsdék nyitása után volt markáns az esés, azonban a nap végére visszahúzták az irányadó európai indexeket, a DAX 2,6, a CAC 2,8 százalékos mínuszban zárhat.

A magyar tőzsde nagyot esett ma, a BUX 1,9 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül estek, a Magyar Telekom 1,4 százalékos esése mellett, az OTP 1,5 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 2,1 százalékkal gyengült, a leggyengébben teljesítő blue chip a Mol volt, az olajcég árfolyama 2,5 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsdén a legjobban teljesítő részvény az Enefi volt, melynek árfolyama 9,9 százalékkal került feljebb. A leggyengébben a Kulcs-Soft teljesített, melynek árfolyama 7 százalékot esett.

Korábban írtunk róla, hogy a 43 000 pontos szint egy fontos szint lehet a BUX-nál, azonban ma letörte az index a támaszt, ezzel nagy tér nyílik egy markánsabb esés előtt, a következő izgalmas szint 41 700 pontnál található.

Felpattanás

Napon belül megérkeztek a vevők az amerikai részvénypiacokon. Ma már zsinórban hatodik napja esnek a részvénypiacok, az elmúlt percekben a nap eleji 3 százalék körüli mínuszból 1,5 százalékos esésig húzták vissza az S&P 500 indexet. Itt három dolog is hathatott:

  • egyrészt az elmúlt napok esésével RSI alapján túladottá vált az index,
  • másrészt az árfolyam megérkezett a 200 napos mozgóátlaghoz, amit bár napon belül áttört, most már újra felette áll az index értéke,
  • és közel ért az index a tavaly júliusi és szeptemberi csúcspontokhoz, ez a szint egyelőre támaszként működik.

Koronavírus: ez lehet a legrosszabb év a világgazdasági válság óta

Az elemzők sorra rontják az idei GDP-növekedési várakozásaikat, miután a koronavírus folyamatosan terjed a világon.

Tovább a cikkhez

Felpattant a Netflix

A nagy esés ellenére van azért olyan részvény, amelyik emelkedik, ráadásul az egyik sztárrészvény az, a Netflix árfolyam a közel 3 százalékot emelkedett, míg a többi FAANG cég árfolyama esik. A Netflix előfizetőszámának szempontjából még előnyös is, ha az emberek a koronavírus miatt otthon maradnak.

Menekülés

Közben a tőke tovább áramlik a menedéktermékekbe, a hosszú amerikai állampapírok hozama tovább csökkent, a 10 éves amerikai állampapír hozama rekord alacsony szintre, 1,25 százalékra esett.

2008 óta nem látott heti esés jöhet

Nagyot estek az amerikai részvényindexek, a Dow és az S&P 500 2,8 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq 3,3 százalékot zuhant.  Mind a 11 S&P szektor esett,  az energiaszektor zuhant a legnagyobbat. A technológiai, pénzügyi, ipari, nyersanyag, és kommunikációs szolgáltatók több mint 2 százalékot estek. Ha így folytatódik, akkor az amerikai indexek a pénzügyi válság óta a legdurvább heti visszaesést produkálhatják.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start  

Hatalmasat estek a vezető európai részvényindexek

A csütörtöki piaczárás felé közeledve tovább esnek az irányadó európai részvényindexek, a kontinens börzéi szinte kivétel nélkül esnek, a DAX 4 százalékkal került ma lejjebb, míg az európai börzék közül a görög és a belga tőzsde teljesít ma a leggyengébben.

Egyre nagyobb az esés a tengerentúli tőzsdéken

Percről- percre változnak az események, pánikról még nem beszélhetünk, de nagyon csúnya az, ami ma a tőzsdéken történik. A tengerentúli tőzsdék tovább esnek, a Dow több mint 900 pontos mínusz mellett 3,5 százalékkal került lejjebb, az S&P500 3,4 százalékot esett, míg a Nasdaq 3,7 százalékkal került lejjebb.

Ütik a Teslát

Óriásit zuhant a Tesla árfolyama, bár az amerikai gyártó részvényeinek esetében korábban láthattunk már elképesztő mozgásokat, ma 12,5 százalékos eséssel, február eleji szintre került az árfolyam.

Több mint 600 pontot esett a Dow

A tengerentúli piacnyitástól távolodva sincs fellélegzés az amerikai tőzsdéken, a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak miatt a Dow több mint 600 pontot esett. Az index komponensei közül 7,3 százalékos zuhanással a Dow Chemical részvényei teljesítenek a legrosszabbul, emellett szenved a Boeing is, a repülőgépgyártó részvényárfolyama 5,5 százalékot esett, míg az Apple 4,7 százalékkal került lejjebb.

Goldman: További zuhanásra felkészülni!

Legfrissebb elemzésében a Goldman Sachs az amerikai vállalati profitok esésével és további tőzsdei lejtmenettel számol.

Tovább a cikkhez

Ütik a technológiai óriásokat

Ütik a tech részvényeket, a legnagyobbat az Apple zuhant, a cég korábban már jelezte, hogy a koronavírus miatt nem fogja tudni tartani az előzetes árbevétel várakozásait. A Netflix a rossz piaci hangulat ellenére is emelkedik, hiszen ahogy a vírus terjed és otthon maradnak az emberek, úgy nőhet a Netflix előfizető száma.

Tovább esik a légitársaságok árfolyama

A begyorsult európai eséssel együtt zuhan a légitársaságok részvényárfolyama, korábban 5-6 százalékos volt az esés, mostanra azonban már több olyan cég is van, amelynek több mint 10 százalékkal került lejjebb az árfolyama.

Begyorsult az esés Európában

Begyorsult az esés az amerikai piacnyitás óta, fél órája még 2,5 százalék körüli mínuszokat láttunk, azóta azonban tovább zuhantak az európai tőzsdék.

Nagy eséssel indult a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken

A határidős árazások alapján már sejteni lehetett, hogy nagy eséssel indulhat a kereskedés az Egyesült Államokban. A csütörtöki piacnyitás után a tengerentúli tőzsdék nagyot estek, miután a befektetők attól tarthattak, hogy a koronavírus az Egyesült Államokban is terjedhet, emellett a cégek és az elemzői koronavírussal kapcsolatos figyelmeztetései tovább ronthattak a hangulaton. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Dow 1,6 százalékkal került lejjebb.

Az S&P500 1,8 százalékot esett a csütörtöki piacnyitás után. 

A Dow és az S&P500 is zsinórban hatodik napja esik. A két vezető tengerentúli részvényindex a csúcsaikról már több mint 10 százalékot esett, a részvénypiaci korrekció definíciója 10 százalékos esés, ez alapján mindkét részvényindex korrekciós fázisban van. A Dow idén 7,3 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 idén 5,5 százalékot esett. 

Hatalmasat esett az olajár

Igen nagyot esett az olaj ára, az árfolyam immár ötödik napja esik, miután a Kínán kívüli koronavírus esetek növekvő száma növelte a világgazdaság lassulásával kapcsolatos félelmeket, a befektetők attól tarthattak, mindez csökkentheti az olaj iránti keresletet is. Az OPEC+ a jövő héten ülésezik majd, ahol már nem az lehet a kérdés, hogy lépni kell, hanem hogy mekkorát. Március 5-én és 6-án fog ismételten ülésezni az OPEC+, azonban a piaci elemzők szerint hacsak nem lépnek valami extrémet a kartelltagok, akkor az intézkedéseik hatása elenyésző lehet, ugyanis az olaj keresleti oldaláért egyre jobban aggódnak a piaci szereplők. A WTI jegyzése 4,6 százalékot esett ma, ezzel az árfolyam idei mélypontjára zuhant.

Nagy esés jöhet az amerikai tőzsdéken is

Csúnya nyitás lehet az amerikai tőzsdéken is, a határidős részvényindexek állása alapján a Dow Jones 470 pontos mínuszban, vagyis közel 1,7 százalék mínuszban nyithat.

Az S&P 500 56 pontos, vagyis közel 1,8 százalék mínuszban kezdheti meg a kereskedést.

Ütik az autóipari cégeket

Ma is nagyot estek az autóipari cégek, ma a beszállítókat ütik a legjobban.

Masszív esés ma is

Tegnap már úgy tűnt, hogy jöhet a fellélegzés a tőzsdéken, ma azonban újra nagyot estek a vezető európai részvényindexek. A német DAX és a francia CAC is közel 3 százalék mínuszban áll, ennél is nagyobbat esett a görög és a belga tőzsde.

A délután második feléhez közeledve nagyot esett a DAX, a német tőzsde közel 3 százalékot esett, a leggyengébben a Lufthansa teljesít, de autógyártókat, és pénzügyi vállalatokat találunk legrosszabbul teljesítő DAX komponensek között.

A magyar tőzsde is esik, a BUX 1,2 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül lejjebb kerültek, a gyengülést a Richter vezeti a blue chipek között. A magyar tőzsdén a legjobban az Takarék Jelzálogbank, a leggyengébben pedig az Est Media teljesít.

A vezető európai részvényindexek esésével párhuzamosan a régiós tőzsdék is esnek a lengyel tőzsde 1,9 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 2,2 százalékkal került lejjebb, míg a bécsi börze 3,5 százalékot esett. A magyar tőzsde is esik, a BUX 7,9 milliárd forintos forgalom és 600 pontos mínusz mellett 1,4 százalékkal került lejjebb. A BUX egyébként pengeélen táncol, 43 000 pont körül technikai szempontból meghatározó szint alakult ki az elmúlt hónapokban, az elmúlt percek esése alapján elesni látszik ez a fontos szint, érdemes azonban megvárni a mai piaczárást.

Kereskedés BUX indexszel az Alfa Traderen! Start  

Szakadék szélén táncol a magyar tőzsde

A koronavírus globális terjedése miatt nagyot estek az elmúlt napokban a világ tőzsdéi, a magyar részvénypiac is megsínylette az elmúlt napokat, a BUX a csúcsról már 7 százalékkal került lejjebb, ezzel kulcsszintre esett.

Tovább a cikkhez

A tengerentúli tőzsdék is eséssel nyithatnak

Lejjebb kerülhetnek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, tegnap a Dow és az S&P 500 mérsékelt eséssel, a Nasdaq pedig mérsékelt emelkedéssel zárt. Ma a határidős indexek alapján a Dow 0,98 százalékos mínusza mellett, az S&P 500 1,02 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 1,05 százalékot gyengülhet.

Tovább ütik az európai tőzsdéket

Esnek az európai tőzsdék a délutáni kereskedés első felében, a hangulatra a koronavírus terjedésével kapcsolatos befektetői aggodalmak vannak hatással. A BUX elmozdulása az európai társaihoz képest relatíve mérsékelt, a DAX azonban a legnagyobbat esett tőzsdék között van, a leggyengébben a belga börze teljesít.

Tovább zuhan az európai légitársaságok árfolyama

Tovább ütik ma a légitársaságokat, miután a befektetők a koronavírus globális terjedésével kapcsolatos hírekre figyelnek. A vírus miatt lecsökkent a kereslet az utazásra, a Wizz Air például törölte olaszországi járatait. A legnagyobbat az easyJet árfolyama esett.

Zuhan a világ legnagyobb reklámcége

Hatalmasat esett a világ legnagyobb reklámcégének árfolyama, a cég gyorsjelentése után, amelyet a befektetők kedvezőtlenül fogadtak. A cég csökkenő árbevételről, és csökkenő értékesítésről számolt be, valamint stagnálásra számítanak a 2020-as évben.

Tovább a cikkhez

Ma is ütik a Lufthansát

Ismét nagyot esett a DAX, a német részvényindex 2,5 százalékkal került lejjebb, az eladók uralják ma délelőtt a piacot. Az index legrosszabbul teljesítő komponensei között gyártó cégeket találunk, a leggyengébben ismét a Lufthansa teljesít.

Mutatjuk, mit ütöttek meg a legjobban ma a tőzsdéken

Szerda csak egy rövidebb fellélegzésre volt jó a tőzsdéken, ma újra az eladók uralják a piacokat. Összegyűjtöttük, melyik szektor hogyan teljesít a lejtmenetben.

Tovább a cikkhez

Nagy eséssel indult a csütörtöki kereskedés Európában

A tengerentúli tőzsdék bár emelkedéssel indították a szerdai kereskedést, a nap végére az amerikai részvényindexek lefordultak, miután a hangulatra a koronavírus terjedésével kapcsolatos aggodalmak nyomták rá bélyegüket. Ázsiában tovább estek a tőzsdék a nap első felében, azonban a csütörtöki piaczárás felé közeledve a kínai részvényindexek előző napi záróértékeik fölé kapaszkodtak vissza. Az európai tőzsdéken jelentős eséssel indult a csütörtöki kereskedés, a DAX 2 százalékos esése mellett a CAC40 2 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze 1,9 százalékot esett.

Lejjebb került a BUX a csütörtöki piacnyitás után

Bár a magyar tőzsdét visszahúzták a szerdai kereskedés második felére és a BUX emelkedéssel zárta a tegnapi napot, a csütörtökön ismét eséssel indult a kereskedés, a hazai részvényindex 394 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb. A blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével esnek, az OTP 0,6 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,9 százalékot esett, míg a Richter 1,9 százalékot esett.

A Microsoft is megkongatta a vészharangot

Szerdán a Microsoft bejelentette, hogy nem fogja tudni tartani a negyedéves árbevétel előrejelzését, a Windows és személyi számítógép üzletágaiban a koronavírus miatt. A cég azt is közölte, hogy a harmadik pénzügyi negyedévre előre jelzett egyéb sorokon a várakozások változatlanok maradtak. A cég az árbevétel warningot azzal magyarázta, hogy az beszállítói lánc normális működése a vártnál lassabban áll helyre. A Microsoft egyébként nem az első tech óriás, aki a koronavírus miatt várhatóan nem tudja tartani az előrejelzését, az Apple korábban közölte, hogy nem lesz képest a korábbi árbevétel várakozásait tartani, a bejelentés után a cég több beszállítójának lejjebb került az árfolyama.

A Microsoft részvényárfolyama tegnap 1,3 százalékot emelkedett, majd 2,1 százalékkal került lejjebb a zárás utáni kereskedésben.

2 százalékos eséssel indulhat a nap Európában Mi történt tegnap a tőzsdéken?Mire

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A szerdai kereskedést még emelkedésekkel kezdték az irányadó amerikai indexek, a nap végére azonban elfogyott a lendület és a Dow, valamint az átfogó S&P 500 index ismét csökkenésekkel fejezte be a napot. A Dow több mint 100 pontos eséssel zárt, ami 0,5 százalékos csökkenésnek felel meg, az S&P 500 pedig 0,4 százalékot veszített értékéből. Az irányadó amerikai indexek közül egyedül a technológia-túlsúlyos Nasdaq tudott emelkedni, ami 0,2 százalékkal araszolt felfelé tegnap.

Az amerikai tőzsdéket elsősorban az energiaszektor, a közszolgáltatók és az ingatlanrészvények húzták lefelé, az Exxon Mobil és a Chevron a Dow index leggyengébben teljesítő papírjai közé tartozott, 2 százalékos esésével.

Mire számítsunk ma?

Az ázsiai tőzsdék ismét eladói nyomás alá kerültek, a Nikkei több mint 2 százalékos mínuszban áll csütörtök reggel, a hongkongi index 0,6 százalékot veszített értékéből, a kínai Shanghai index 0,1 százalékkal került lejjebb.

Az európai indexek szintén esésekkel indíthatnak a határidős indexek állása alapján, a DAX futures 300 pontos mínuszt jelez előre a nyitásra, ami 2,4 százalékos esést jelent.

Kereskedés DAX indexszel az Alfa Traderen! Start  

Mi mozgatja a hangulatot?

A koronavírus gyors terjedése gyakorol nyomást a piacokra napok óta, különösen mióta nyilvánvalóvá vált, hogy Kínán kívül is gyorsan terjed a vírus. A legfrissebb hírek szerint a koronavírus-fertőzés egy újabb országban, Romániában is megjelent, az Egyesült Államokban pedig ismeretlen eredetű fertőzésre bukkantak, Észak-Kaliforniában egy személynél nem lehet tudni, hogy miként kaphatta meg a koronavírust. 

Mire kell ma figyelni?

Itthon a statisztikai hivatalnak csütörtökre is maradt egy fontos adata, a munkanélküliség januári számai jelennek majd meg. Emellett délután Amerikában jönnek említésre méltó adatok, a negyedik negyedéves növekedési számokra lesz érdemes elsősorban figyelni, melyekből kiderülhet, hogy valóban tartotta-e a 2 százalék feletti növekedési ütemet a világ legnagyobb gazdasága. Az előzetes adatok 2,1%-os GDP-bővülésről szóltak, ehhez lesz érdemes viszonyítani a most érkező számokat.

Címlapkép: Kevin Frayer/Getty Images

Elmondták a profik, mihez kezdj a pénzeddel a tomboló koronavírus idején

A hét elején rég nem látott esés bontakozott ki a részvénypiacokon, miután a koronavírus fertőzések globálisan emelkedő száma mellett a piaci szereplők a növekedési kilátások romlása miatt aggódhattak. Alapkezelői felmérésünkben profi befektetőket kérdeztünk meg a koronavírus tőzsdei hatásairól.

Tovább a cikkhez
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán