Wizz Air
Üzlet

Terjed a koronavírus, lépett a Wizz Air

Portfolio
A Wizz Air járatkeresőjéből eltűntek az olaszországi nagyvárosokba irányuló utazások a március közepe és április eleje közötti időszakban. A Wizz Air csütörtök délután arról tett közzé tájékoztatást, hogy a koronavírus terjedése miatt módosítja olaszországi menetrendjét március 11. és április 2. között.

Update: 

A Wizz Air csütörtök délután módosított menetrendet jelentett be a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakra, miután a koronavírusfertőzés miatt számos olaszországi útvonala iránt visszaesett a kereslet. A módosítás nagyobb számú járat törlését tette szükségessé egyes észak-olaszországi útvonalakon. A jelzett időszakban összesen 60 százalékkal csökken a légitársaság teljes olaszországi kapacitása.

Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatja a cég, és átfoglalják egy alternatív útvonalra. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120 százalékának Wizz számlára való jóváírása között.

WizzAir
Forrás: Wizz Air

A Wizz Air foglalási oldalán az olaszországi útirányokba nem találni járatokat március eleje-közepe és április eleje között.

wizz2
Forrás: Wizz Air

A vállalat közleményt tett közzé ezzel kapcsolatban:

„A Wizz Air valamennyi útvonalán folyamatosan nyomon követi a jegyek iránti igény alakulását, és úgy döntött, hogy a kereslet visszaesése miatt a március 11-től április 2-ig tartó időszakban csökkenti egyes, többek között olaszországi úti célokra közlekedő járatainak sűrűségét. A légitársaság ugyanakkor nem függeszti fel ezeket az útvonalakat, nem törölte minden, ezekre az úti célokra üzemeltetett járatát, csökkentett kapacitással továbbra is közlekedik ezekre az úti célokra.

 Az érintett utasokat legkésőbb 15 nappal az indulás előtt e-mailben értesítjük járatuk törléséről, és választhatnak, hogy elfogadják az ingyenesen, más dátumra felajánlott átfoglalást, visszakapják az eredeti viteldíj 100 százalékát, illetve WIZZ számlán történő jóváírás formájában a 120 százalékát. Mivel a járattörlésről legkésőbb 14 nappal az indulás előtt értesítjük az érintett utasokat, az 2004/261/EK rendelet értelmében ezen felüli kompenzációra nem jogosultak.”

wizz
Forrás: Wizz Air

Tegnap írtunk arról, hogy koronavírus-fertőzöttet diagnisztizáltak a Wizz Air utasai között, aki a légitársaság két járatán utazott az elmúlt 8 napban. A hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál.

Forrás: Wizz Air

Az elmúlt napokban nagyot esett a légitársaságok, így a Wizz Air árfolyama is, a Wizz az év eleji nagy emelkedés után a mai közel 6 százalékos eséssel idén már 10 százalék mínuszban áll. A technikai kép is alaposan elromlott, miután az árfolyam áttörte a a 2018 októbere óta tartó emelkedő trendvonalat.

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
katonaság koronavírus járvány