Koronavírus tőzsde
Üzlet

A koronavírus miatt zuhannak a tőzsdék – Érdemes már beszállni?

Portfolio
A koronavírus globális terjedése miatt évek óta nem látott esés söpört végig a világ tőzsdéin, vannak olyan szakértők, akik szerint hosszabb távra már étrdemes bevásárolni a mostani szinteken.

Rendkívül gyorsan kerültek korrekciós fázisba a világ vezető tőzsdéi, a definíció szerinti 10 százaléknál nagyobb esést néhány nap alatt elérte a Dow Jones és az S&P 500, utóbbiban 6 nap alatt volt meg a 10 százalékos esés, amire korábban nem volt példa.

Ekkora esés után releváns kérdés, hogy érdemes-e már részvényeket vásárolni?

UBS Global Wealth Management befektetési igazgatója, Mark Haefele szerint a mostani már jó időszak lehet a beszállásra, a szakértő egy ügyfeleknek küldött note-ban kifejtette:

Nem szeretnénk kijelenteni, hogy ez már a piac alja, de a múltbeli tapasztalatok alapján a mostani jó időszak ahhoz, hogy amerikai részvényekbe fektessenek azok a befektetők, akiknek az időhorizontja jó néhány hónap.

Haefele egy másik mailben arról írt az ügyfeleknek, hogy a túladott szektorokra figyeljenek, például a nem alapvető fogyasztási termékeket gyártó cégekre és a kommunikációs szektorra. Ezeken felül érdekesek lehetnek a digitális tartalomszolgáltatók, streaming szolgáltatók, e-kereskedelmi cégek, amelyek ilyen környezetben defenzívek lehetnek, sőt, a kialakult helyzet nyertesei is lehetnek.

A JP Morgan Private Bank befektetési szakértője, Anastasia Amoroso arra számít, hogy rövid távon felpattanás jön az extrém módon túladott szintekről. Amoroso egyes ügyfeleknek az opciós piacot ajánlja, pozitív korrekcióra számítva abban az esetben, ha az amerikai kormány vagy a jegybank nyugtató üzeneteket küldene a piacok felé.

Tony Roth, a Wilmington Trust befektetési vezetője is lát jó hosszú távú lehetőségeket a mostani esésben, annak ellenére, hogy egyébként gazdasági nehézségeket jelez előre a következő évekre.

(Bloomberg)

Címlapkép: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Milliárdokkal száll be Dubaj a német ingatlanpiacra
koronavirus covid-19
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
párizs_getty_stock
getty, isztambul, híd, boszporusz, törökország,
lélegeztetőgép, kórház beteg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
hotel recepció