GraphisoftPark
Üzlet

A Wood szerint vonzó a Graphisoft Park értékeltsége

Portfolio
A Graphisoft Park csütörtöki gyorsjelentését a Wood pénteki elemzésében értékelte, az elemzőház szerint a vonzó a cég értékeltsége, a célár továbbra is 5 285 forint, míg az ajánlás továbbra is tartás.

A csütörtöki piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Graphisoft Park, a cég negyedik negyedéves gyorsjelentését a céget követő elemzőház, a Wood értékelte. Rövid távon a cég részvényvisszavásárlási programját emelte ki az elemző, amit a társaság tervei szerint az idei év folyamán indítanának el, mindez a Wood szerint nagyjából 20 százalékkal csökkenthetné a részvények mennyiségét.

Operatívan a Graphisoft Park számára kedvező a budapesti irodapiac erős bérlői kereslete, ahogyan az üresedés Budapest-szerte csökken és a bérleti díjak emelkednek, az elemző szerint a Graphisoft Park épületeinél a bérlők már nem fizetnek prémiumot a piaci árhoz képest. Mindez pozitív és ha a trend folytatódik, azután valamekkora organikus növekedés is jöhet a következő években az indexáláson felül.

Fundamentálisan a legfontosabb a pozitív értékvezérlő a további épület-fejlesztés lenne, a Park déli területén nagyjából 20 000 négyzetméternyi bérelhető terület fejlesztésére lenne lehetőség, de nincs tervben az építkezés azonnali megkezdése. A Park északi területe továbbra is blokkolva van a fejlesztés szempontjából, a szennyező (Fővárosi Gázművek -jelenlegi nevén NKM Földgázszolgáltató Zrt.-) nem tűnik együttműködőnek, és nem világos, hogy a kármentesítési munkák a belátható jövőben megkezdődnek.

A Wood szerint rövid- és középtávon a Graphisoft Park egy nagyobb szereplő általi lehetséges felvásárlása lehet fontos trigger. Az elemző megjegyzi, hogy Graphisoft Park kiemelkedik az értékeltségben, a cég részvényvisszavásárlási programja után az FFO-hozam elérheti a 10 százalékot, alternatívaként egy jelentős, különleges osztalék kifizetésére kerülhet sor. Azok számára, akik egy, a céghez hasonlóan alacsony likviditású részvénybe fektetnének, a Graphisoft Park vonzó alternatívát jelenthet a drága európai ingatlancégekkel összehasonlítva, ezen cégek jelentős számban kétszer, háromszor drágábbak P/FFO alapon (árfolyam/ működésből származó operatív eredmény).

A Graphisoft Park tavalyi negyedéves számai összhangban voltak a Wood becslésével és a cég korábbi negyedéves teljesítményével. Fontos változást jelent a tőkeszerkezet javulása, a tavalyi év végén a cég 40 millió eurós hitelt vett fel, részvényvisszavásárlási program finanszírozása céljából, a társaság 33 millió eurót kíván részvényesei javára történő kifizetésre fordítani strukturált részvény-visszavásárlási program keretében.

A cégnél a működésből származó operatív eredmény (FFO) 12 millió euró lett tavaly, ami a jelenlegi részvényárfolyammal számolva nagyjából 7,8 százalékos FFO-hozamot jelent.

A Wood elemzője tartásra ajánlja a cég részvényeit, 5 285 forintos célár mellett, a célár 5,7 százalékkal magasabb a Graphisoft Park csütörtöki záróárához képest. A Graphisoft Park ma 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a cég részvényárfolyama idén 3,3 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés GSPARK-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Shutterstock

koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
dramai olasz figyelmeztetes guiseppe conte kozos kotveny
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán