BÉT
Üzlet

Odacsaptak a magyar tőzsdének is

Portfolio
Nagy eséssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 3 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek.

Nincs megállás, tovább esnek az irányadó európai részvényindexek a pénteki piacnyitás után, a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak továbbra sem eresztik a globális részvénypiacokat, a magyar tőzsde is jelentős eséssel vágott neki a pénteki kereskedésnek, a BUX 1273 pontos mínusz mellett 3 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül esnek ma reggel.

Nagy pofont kapott ma reggel az OTP is, 3,6 százalék mínuszban nyitott, idén már 10 százalékot veszített értékéből a magyar bankpapír.

3 százalékot megközelítő esésben nyitott a Mol, így a vérengzés tovább folytatódik a magyar olajpapírban. Az elmozdulás mértéke nem meglepő a nemzetközi hangulat fényében, főleg úgy, hogy az olajszektort viselheti meg az egyik legjobban a koronavírus terjedésével kapcsolatosan terjedő karanténok száma, ugyanis drámaian visszaeshet az üzemanyagfogyasztás a közlekedés korlátozása révén, ami mind a finomítói marzsokat, mind a nyersolaj árát magával ránthatja, és részben már rántotta is. Azonban kezdenek rendkívül túladottá válni a piacok, így egy éles felfele korrekció esélye egyre inkább benne van a pakliban.

A Telekom defenzívnek mondott papír, ezt ma is igazolja, csak 1,5 százalékkal került lejjebb az árfolyama, közel fele akkorát esett ma, mint a három másik blue chip.

Nagyot esett ma reggel a Richter is, az árfolyam 2,7 százalékkal került ma lejjebb, míg gyógyszergyártó részvényei az elmúlt napok nagy esése után az idei emelkedést csaknem teljesen ledolgozták, a Richter idén 0,6 százalékkal került feljebb.

A magyar tőzsde 2,6 százalékkal került ma lejjebb, a BUX komponensei két stagnáló részvényt leszámítva kivétel nélkül esnek, a hazai részvényindexben az Appeninn mellett az AutoWallis papírjai teljesítenek a leggyengébben.

Címlapkép forrása: BÉT 

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
BÉT 4iG