Előfizetői tartalom

Olyan pusztítást végez a koronavírus a tőzsdéken, amit 2008 legsötétebb napjai óta nem láttunk

Portfolio
Jó úton haladunk afelé, hogy a Dow index a legrosszabb hetét zárja 2008 óta és jelen állás szerint, a csütörtöki záróértékkel számolva az index 124 éves történetének 15 legnagyobb esése közé bekerülhet a mostani (százalékban mérve). A befektetők adják a kockázatos eszközöket, aggódnak amiatt, hogy a koronavírus globális járványt okoz és recessziót indít el.

Az első kínai esetek megjelenése idején még mindenki abban bízott, hogy egy gyors lefutású járvány jöhet, esetleg lokális lesz és csak pár hónapig tart. Most azonban, látva a gyors terjedést és a világ egyre több részén kialakuló gócpontokat, nyilvánvalóvá vált, hogy nem fog olyan gyorsan visszaállni a normális kerékvágásba a gazdasági aktivitás, mint amiben sokan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés