BÉT
Üzlet

Rekordév a 4iG-nél, osztalékról dönthet a közgyűlés

Portfolio
Közzétette tavalyi negyedik negyedéves és egész éves számait a 4iG, a beszámolóból kiderült, hogy tavaly nagyot nőtt a vállalat bevétele és profitja. A tavalyi rekorderedmény után osztalékot fizethet a vállalat, az igazgatóság javaslata alapján a közgyűlés osztalék kifizetéséről dönthet.

Megugrott a bevétel és a profit

Az év egészében a vállalat bevétele a 2018-as 14 milliárd forintról 194 százalékkal 41 milliárd forintra emelkedett, az EBITDA 383 százalékkal 4,07 milliárd forintra bővült, a teljes átfogó jövedelem közel 28-szorosára, 2,8 milliárd forintra ugrott.

A társaság tavalyi 41 milliárd forintos bevételével és 2,8 milliárd forintos profitjával, valamint 54 milliárd forintos kapitalizációjával számolva 1,3-as P/S és 19,3-as visszatekintő P/E-ráta adódik.

A tavalyi negyedik negyedévben a bevétel 236 százalékkal 16,3 milliárd forintra nőtt, az EBITDA 1,58 milliárd forintra duplázódott, a teljes átfogó eredmény az egy évvel korábbi 394 millió forintról 1,13 milliárd forintra ugrott.

Mire számít a menedzsment?

Integrátor vállalatként, a cégcsoport teljesítményének további növekedésére számít 2020-ban a menedzsment. A társaság folyamatosan vizsgálja a hazai és nemzetközi terjeszkedés lehetőségeit. A potenciális akvizíciós célpontok felkutatásával, illetve az üzleti lehetőségek elemzésével külön stratégiai stáb foglalkozik a 4iG-n belül.

A 2019-es rekordév után, az igazgatóság erre vonatkozó javaslata alapján, a társaság áprilisi Közgyűlése osztalék kifizetéséről dönthet.

A kifizethető osztalék mértékénél figyelembe kell majd venni, hogy a felosztható eredményből a cégcsoport növekedési terveihez is maradjon rendelkezésre álló forrás, ugyanakkor a profitból a részvényesek is kellő arányban részesüljenek.

Esett idén az árfolyam

A 4iG azon kevés hazai részvény között van, aminek emelkedett az árfolyama az elmúlt napokban, tegnap 1,2 százalékkal került feljebb, idén 13 százalékot esett az árfolyam.

Update:

Bár a 4iG ma felülteljesítő, a rekorderedménynél és az osztalék ígéreténél is erősebb egyelőre a globális tőkepiaci eladási hullám, jelenleg 1,5 százalék mínuszban áll a 4iG árfolyama.

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
BÉT 4iG