Előfizetői tartalom

Készüljünk a földgáz utáni időszakra, jöhet a gáz 2.0!

Magyarország sikeres úton halad, hogy fölgázellátását minél jobban diverzifikálja. Azonban a 2050-re kitűzött karbonsemlegesség eléréséhez a gáziparnak is radikális átalakulásra van szüksége. Villamosenergiával az összes energetikai problémát nehéz kezelni, azonban a hidrogén a földgáz igen jó környezetbarát alternatívája lehetne a jövőben. Az új típusú gáz szabályozásának előkészítésén már lázasan dolgoznak Brüsszelben, melyet Magyarországnak nagyon komolyan kellene vennie, és aktív szerepet vállalnia benne azért, hogy minél jobban tudjuk érvényesíteni a régiós és saját érdekeinket a nem is olyan távoli jövő kapcsán.

A földgáz és a politika elválaszthatatlan egymástól Kevés olyan átpolitizált ágazat van napjainkban, mint a földgáz. A tél közeledtével minden évben előkerül Magyarországon és egész Európában a gázellátás biztonságának kérdése. 2019-ben ez hatványozottan történt, lévén, hogy az európai gáztranzit tekintetében kulcsfontosságú ukrán Naftogaz és a kontinens domináns...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái