BÉT
Üzlet

Elképesztő száguldás a magyar tőzsdén, mi történik?

Portfolio
Az elmúlt hét jelentős esése után a magyar tőzsde hétfőn felpattant, az emelkedés ma délelőtt is folytatódott, míg a BUX kora délután már valósággal szárnyalt, az OTP-t megtépték, de a Richter és a Mol is nagyot emelkedett. A BUX az elmúlt hét zuhanása után túladott tartományból pattant vissza, az erősödést emellett a nemzetközi hangulatjavulás is támogatja, miután a befektetők egy része abban bízik, hogy a nagy jegybankok élénkítő intézkedésekkel lépnek majd fel a koronavírus gazdasági hatásai ellen.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos félelmek és a vírus gazdasági hatásaival kapcsolatos aggodalmak miatt a múlt héten hatalmasat estek a világ vezető részvényindexei, a globális hangulatromlás a magyar tőzsdén is éreztette a hatását, a BUX a múlt héten 12,1 százalékot esett.

A hazai részvényindex túladott tartományból hétfőn felpattant, ezután a BUX kedden délelőtt tovább emelkedett. A BUX ma délután valósággal szárnyal, ennél nagyobb mértékű emelkedésre legutóbb öt éve volt példa. A nagy esést követő emelkedésben az is szerepet játszhat, hogy a világ nagy jegybankjai közül több is meglebegtette, hogy kész lépni a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására, míg az ausztrál jegybank ma már lépett és kamatot vágott, mindezt egyértelműen kedvezően fogadták a monetáris lazításban reménykedő befektetők. A régiós részvényindexek erősödésével párhuzamosan a BUX is nagyot emelkedett, a magyar tőzsde 18,57 milliárd forintos forgalom és 1698 pontos plusz mellett 4,1 százalékkal került feljebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A hazai blue chipek közül az OTP teljesít ma a legjobban, a bankpapír az átlagosnál lényegesen magasabb, 9,9 milliárd forintos forgalom mellett 6 százalékkal került ma feljebb, míg a BUX komponensei közül szárnyalnak a 4iG és a Waberer’s részvényei is.

Címlapkép forrása: BÉT

koronavírus sakk
panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
New York tőzsde