Előfizetői tartalom

Elképesztő száguldás a magyar tőzsdén, mi történik?

Portfolio
Az elmúlt hét jelentős esése után a magyar tőzsde hétfőn felpattant, az emelkedés ma délelőtt is folytatódott, míg a BUX kora délután már valósággal szárnyalt, az OTP-t megtépték, de a Richter és a Mol is nagyot emelkedett. A BUX az elmúlt hét zuhanása után túladott tartományból pattant vissza, az erősödést emellett a nemzetközi hangulatjavulás is támogatja, miután a befektetők egy része abban bízik, hogy a nagy jegybankok élénkítő intézkedésekkel lépnek majd fel a koronavírus gazdasági hatásai ellen.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos félelmek és a vírus gazdasági hatásaival kapcsolatos aggodalmak miatt a múlt héten hatalmasat estek a világ vezető részvényindexei, a globális hangulatromlás a magyar tőzsdén is éreztette a hatását, a BUX a múlt héten 12,1 százalékot esett. A hazai részvényindex túladott tartományból hétfőn felpattant, ezután a BUX kedden délelőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés