Előfizetői tartalom

A nagy olajjátszma, életveszélyes játékot űznek a szaúdiak

Portfolio
Ennyire izgalmas OPEC+ ülés még nem volt a szervezet 2016 óta fennálló történetében, ugyanis a szaúdiak bekeményítettek, és kvázi megzsarolták Oroszországot, ezzel egy dupla vagy semmi játékot játszva. Amennyiben bejön a szaúdiak stratégiája, akkor elszállhat az olaj ára, ha viszont Moszkva beleáll a küzdelembe, akkor viszont igazi mészárlás törhet ki az olajpiacon.

Izgalmas irányt vett a tegnapi OPEC ülés, ahol a tagok a piac által várt 1 millió hordó/nap addicionális kitermeléscsökkentés helyett 1,5 millió hordó/nap vágásról határoztak. Az egyetlen bökkenő csupán az a tegnapi döntés kapcsán, hogy a 1,5 millió úgy jön ki, hogy 1 millió hordót az OPEC tagok tüntetnének el a piacról, és félmilliót pedig a nem OPEC szövetségesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés