Előfizetői tartalom

Támadás indult az európai olajcégek ellen, kudarcba fulladhat minden próbálkozás

Portfolio
Hatalmas divattá vált az olajtársaságok zöldülése Európában, főleg annak fényében, hogy az Európai Unió papírforma szerint törvénybe fogja iktatni a 2050-es nettó karbonsemlegességi célt. Az amerikai olajóriásoknak és az Egyesült Államok kormányának azonban szögesen ellentétes a hozzáállása a klímaváltozás kérdéséhez, szerintük csupán nem több, mint kozmetika amit a zöldülési erőfeszítéseikkel az európai olajtársaságok művelnek.

Nem mondható meglepőnek az Exxon első emberének nyilatkozata a klímaváltozás elleni küzdelem kapcsán, ugyanis csupán „szépségversenynek” nevezte az európai olajtársaságok zöldülési igyekezetét. Darren Woods, az ExxonMobil vezérigazgatója csatlakozva rivális kollégájához, Mike Worth-höz - aki pedig a Chevron első embere – teljesen feleslegesnek és értelmetlennek titulálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés