Előfizetői tartalom

A gigantikus naperőműveké a jövő, csak így menekülhet meg a világ

Portfolio
Egyre növekszik a gigantikus méretű napelemparkok telepítése a világban elsősorban annak köszönhetően, hogy óriásit zuhantak a napelempanelek árai az előző évtizedben. Egyértelműen létezik méretgazdaságosság a naperőművek esetén is, tehát minél nagyobb egy létesítmény, annál gazdaságosabban képes villamosenergiát előállítani. Az ambiciózus klímacélok elérése jóformán lehetetlen a hatalmas komplexumok létesítése nélkül.

Világhódító útjukra indultak a hatalmas méretű napelemparkok, ugyanis ebben az iparágban is számít a méret, a nagyobb erőművek jóval gazdaságosabban képesek villamosenergiát előállítani. Amint egyre csökken a napelemek telepítési költsége, egyre nagyobb komplexumok létesülnek, melyek esetében nem ritka, hogy még az 550 darab egymás mellé helyezett amerikai futballpálya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés