Előfizetői tartalom

Szétcsapták az olajcégeket

Portfolio
Az olajár összeomlása a kutatás-termelés túlsúlyos vállalatoknak fáj igazán, azonban a finomítás, petrolkémia és fogyasztói szolgáltatások szegmensek még akár pozitívan is kijöhetnek egy tartósan alacsonyabb olajár környezetben. Emiatt a lengyel PKN Orlen árfolyama alig esik, relatíve a Mol sem zuhant akkorát, mint a versenytársak, azonban a koronavírus miatt még óvatosan kell bánni a vételekkel.

30 százaléknál is nagyobbat esett a ma reggeli kereskedésben az északi-tengeri Brent típusú olaj jegyzése, melyre az 1991-es amerikai-iraki háború óta nem volt példa, ami amiatt következett be, mert a szaúdiak totális olajárháborút hirdettek a nem kooperáló korábbi szövetséges Oroszország ellen. Jelenleg 20 százalék körüli esésre küzdötte vissza magát a jegyzés. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés