nyse tőzsde usa részvény
Üzlet

Raliztak egyet a kereskedés utolsó órájában az amerikai tőzsdék: több mint 1100 pontot emelkedett a Dow

Portfolio
Nagy emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék, ez azonban nem sokkal a nyitás után megingott. Donald Trump legújabb Twitter-posztja miatt ugyanis csalódtak a befektetők, akik azt remélték, hogy hamarosan, akár már ma gazdasági stimulusokat jelenthet be az amerikai elnök. A kereskedés utolsó órájában azonban nagy rali kezdődött és végül több mint 1100 pontos pluszban zárt a Dow.

Közel 5 százalékos pluszban zártak az indexek

A kereskedés utolsó órájában látott ralinak köszönhetően megint egy 1000 pont feletti elmozdulást mutatott ma a Dow index: 1167 pontos emelkedéssel fejezte be a kereskedést az irányadó amerikai index, ami 4,9 százalékos plusznak felel meg. Az S&P 500 és a Nasdaq szintén közel 5 százalékot szárnyalt ma. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Felvetette gazdaságélénkítő ötleteit Donald Trump a republikánus képviselőknek

0 százalékos személyi jövedelemadó kulcsot vezetne be Donald Trump az idei évre – állítja a CNBC a Fehér Házból származó információforrásokra hivatkozva. A hírek szerint az amerikai elnök ma a republikánus képviselőkkel tárgyalt erről a javaslatról.

Tovább a cikkhez

Dow: +700 pont

Ralizni kezdtek a kereskedés utolsó órájában az amerikai indexek, a Dow már 700 pontos pluszban várja a zárást, ami közel 3 százalékos emelkedésnek felel meg. 

Durva, ami az olaj piacán folyik - 10 százalékos ugrás a 30 éve nem látott zuhanás után

A tegnapi, közel 30 éve nem látott zuhanás után a mai kereskedésben 10 százalékot ugrott az olaj árfolyama, miután felmerült a lehetősége, hogy még lehetnek tárgyalások az OPEC és szövetségesei között.

Tovább a cikkhez

Erősödnek a nagy techpapírok

Most épp 410 pontos pluszban áll a Dow index, ami 1,7 százalékos emelkedésnek felel meg. A blue chipeket tömörítő index legjobban teljesítő papírjai között van a JP Morgan és a Home Depot, de a nagy techpapírok, például a Facebook, az Amazon, az Apple és a Netflix is erősödnek.

  • Az Apple közel 4 százalékot menetelt felfelé, miután a vállalat ma bejelentette, hogy kínai üzletei nagy részét újra kinyitotta. 
  • Az Amazon árfolyama 2,5 százalékos pluszban áll.
  • A Facebook szintén 2,5 százalékot emelkedett.
  • A Netflix 2 százalékot erősödött.

Megy a csapkodás az amerikai tőzsdéken

Megy a csapkodás az amerikai tőzsdéken, most épp újra 260 pontos pluszban van a Dow, ami 1,1 százalékos emelkedésnek felel meg. Az S&P 500 1,2 százalékot, a Nasdaq 1,5 százalékot erősödött, ez azonban még mindig elhanyagolható emelkedés a tegnapi több mint 7 százalékos zuhanáshoz képest. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a BUX

Emelkedéssel zárt ma a magyar tőzsde, a BUX 0,8 százalékkal került feljebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül emelkedtek, a Mol 1,1 százalékos emelkedése mellett, a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, míg az OTP 1,8 százalékot erősödött, a blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben, melynek árfolyama 2,3 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsdén a legjobban a Kartonpack teljesített, melynek árfolyama 11,8 százalékkal került feljebb. A hazai tőzsdén a leggyengébben az Őrmester teljesített, melynek árfolyama 16,8 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lefordultak az európai tőzsdék

Lefordultak az európai tőzsdék, napon belül még jelentős felpattanást láttunk a kontinens börzéin, viszont egyre jobban olvadtak a mínuszok nap közben, most pedig az amerikai piacok lefordulása az európai tőzsdéket is magával rántott, a DAX már több mint 1 százalékos mínuszban van, a CAC 1,2 százalékkal került lejjebb.

Elromlott a hangulat

Nagyon csúnya lefordulást látunk az amerikai tőzsdéken, miközben piacnyitás előtt a határidős részvényindexek még bőven 3 százalék feletti pluszt indikáltak, és még nyitás után is kitartott a jó hangulat, mostanra a negatív tartományba esett a Dow mai elmozdulása, és az S&P 500 is közel állt a negatív tartományhoz.

Rendkívül volatilis a kereskedés, gyorsan változnak az árfolyamok. A hangulatromlásban az is szerepet játszik, hogy sok piaci szereplő úgy pozícionálta magát, hogy hamarosan gazdasági stimulusokat jelenthet be az amerikai elnök, azonban Donald Trump legutóbbi Twitter-posztjai alapján nem tudnak egyeztetni a gazdaságélénkítésről a demokratákkal.

Elfáradt a magyar tőzsde

A magyar tőzsde is kezd elfáradni, ahogy közeledünk a keddi kereskedés végéhez, az európai tőzsdéken már korábban is látszott, hogy mérséklődik az emelkedés, akkor a BUX még nem követte a kontinensen uralkodó tendenciát, viszont mostanra már kevesebb mint 1 százalékos az index emelkedése. Blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, a Mol és a Richter emelkedés mérsékelt, az OTP erősödése jelentős, a Magyar Telekom viszont lefordult.

Olvadnak az amerikai pluszok

A nyitás után közel 4 százalékos pluszban is járt a Dow, azonban mostanra úgy néz ki, hogy elfáradt az index. A Dow 1,5 százalékkal került feljebb, tehát 360 pontos az emelkedés, míg az S&P 500 1,7 százalékot erősödött.

A befektetők rávetették magukat a sztárrészvényekre

Emelkedik népszerű technológiai részvények árfolyama, a legnagyobbat az Apple árfolyama emelkedett, bár idén még így is 4,4 százalékos mínuszban van. A Netflix és az Amazon is nagyot emelkedett ma, a Netflix egyébként a koronavírus terjedése miatti nyomás alatt is emelkedni tudott, idén közel 12 százalékkal került feljebb a streaming szolgáltató árfolyama, de az Amazon is egészen jól teljesít, idén 1,7 százalékkal került feljebb a cég árfolyama. Összehasonlításképp az Alphabet (a Google anyacége) 6,1 százalékot esett idén, míg a Facebook árfolyama 14,4 százalékkal került lejjebb.

Olvadnak a pluszok

Ahogy közelítünk a keddi kereskedés utolsó részéhez, az európai tőzsdéken egyre jobban mérséklődik az emelkedés, a DAX napon belül közel 4 százalékos pluszban is járt, mostanra azonban 2 százalékos alatti a német tőzsde emelkedése, a BUX-on viszont nem látszik a nemzetközi tendencia.

Közel 600 pontos emelkedéssel nyitott a Dow

A tegnapi nagy esést ma erős felpattanás követte az amerikai tőzsdéken, a Dow több mint 900 pontos pluszban járt a nyitás után. Az S&P 500 is feljebb került, az index 3,3 százalékot emelkedett. A befektetők a Donald Trump által belebegtetett - a koronavírus hatásainak enyhítésére való - nagy bejelentéssel kapcsolatos hírekre figyelhetnek.

Koronavírus: a szeptember 11-i terrortámadások óta nem volt ilyen

Egymás után teszik közzé a koronavírus lehetséges hatásairól szóló közleményeiket a világ légitársaságai. A pontos pénzügyi hatások egyelőre beláthatatlanok, a légitársaságok igyekeznek költségeket lefaragni és megőrizni a likviditásukat.

Tovább a cikkhez

Mérséklődik az emelkedés

Nagy a volatilitás ma a piacon a DAX 3,8 százalékos pluszban is járt, azonban visszahúzták a német részvényindexet, de az emelkedés még így is több mint 2 százalékos. A hangulatra az sem volt jó hatással, hogy a Southwest Airlines vezérigazgatója olyan vészjósló kijelentéseket tett, mint a mostani helyzet az iparág számára komolyabb, mint eddig bármikor, talán még komolyabb, mint 9/11.

Van pénz lóvéra

Tegnap még azért írtunk a Saudi Aramcóról, mert a világ legnagyobb olajcégének az árfolyama 10 százalékot esett, amivel a tavaly év végi IPO-ár alá esett az árfolyam. A befektetők azt kezdték el árazni, hogy az alacsony olajár a szaúdi olajcégnek is komoly károkat okoz. Ma már új témában került a hírekbe az Aramco, ugyanis a Formula 1 szponzora lesz a cég, ennek keretében többek között a versenypálya melletti reklámfelületeken jelenik meg az olajcég logója. Ez az Aramco első globális sportszponzorációja.

Ugrik az olajár

A tegnapi zuhanás után ma felpattant az olajár, a WTI 12 százalék emelkedéssel 33,7 dollárra, a Brent 11,5 százalék emelkedéssel 37,7 dollárra ugrott. Az olajpiaci hangulat javulásában szerepet játszik, hogy úgy tűnik, az oroszok érdekeltek abban, hogy már rövid távon stabilizálódjon az olaj ára, az orosz energiaminisztérium szerdára tanácskozásra hívta össze az orosz olajcégek vezetőit, az illetékes miniszter, Alexander Novak szerint Moszkva nem utasítja el az együttműködést az OPEC-országokkal, hogy stabilizálják az olajpiacot.

Tovább emelkednek az európai tőzsdék

Tovább emelkednek az irányadó európai részvényindexek, jó ma a részvénypiaci hangulat, a reggeli mérsékeltebb felpattanás kezd egyre jelentősebbé válni, veszik az autóipari részvényeket, de emelkedik a bankszektor vállalatainak részvényárfolyama is.

Wood: 1469 forintot ér a Nyomda

Megerősítette tartás ajánlását a Nyomda részvényeire a Wood elemzője a tegnapi gyorsjelentést követően, a célár 1469 forint, ami a jelenlegi árfolyamról 13 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a magyar tőzsde

Hatalmas eséssel zárt tegnap a magyar tőzsde, ma azonban felpattanást láthatunk, a BUX 2,7 százalékkal került feljebb, egyébként az index 2018. novemberi szintről pattant fel ma. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, az OTP és a Mol teljesít a legjobban, az OTP egyébként 2016. júniusi szintre esett vissza tegnap, ma innen pattant fel a bankpapír árfolyama.

Mindenki ezt kérdezi: Mi jön a Fekete Hétfő után a tőzsdéken?

Nagyot estek hétfőn a világ tőzsdéi, az egyik legfontosabb részvényindex, az S&P 500 közel 8 százalékot zuhant, ilyen mértékű esés után nem túlzás Fekete Hétfőről beszélni. Nagy kérdés, mi jön most ezután a tőzsdéken. A korábbi példák alapján inkább emelkedés.

Tovább a cikkhez

Vola az van

Rendkívül volatilis a kereskedés ma délelőtt az európai tőzsdéken, a német DAX a nap elején még 0,9 százalék pluszban ált, aztán közel 2 százalék pluszba emelkedett, aztán 0,6 százalék pluszig esett, jelenleg pedig már 2,6 százalékos az emelkedés, a francia tőzsde most 2,9 százalék pluszban áll. A grafikonokra nézve azért látszik, hogy a tegnapi 7-8 százalékos esésnek csak kis részét dolgozták le a vezető európai tőzsdék.

Gyorsjelentés után emelkedik a Nyomda

Tegnap tette közzé legfrissebb számait az ANY Biztonsági Nyomda, a társaság nettó árbevétele 19,6 százalékkal 8,85 milliárd forintra nőtt a tavalyi negyedik negyedévben, míg a nettó eredmény 43,5 százalékkal 264 millió forintra nőtt. A teljes 2019-es évben a nettó árbevétel 11,8 százalékkal 34,13 milliárd forintra emelkedett 2018-hoz képest, míg a nettó eredmény 11,7 százalékkal 1,27 milliárd forintra nőtt tavaly. A Nyomda részvényenként 89 forintos nyereséget ért el a 2019-es pénzügyi évben, a társaság igazgatósága arról döntött, hogy osztalékként a teljes összeg kifizetését javasolja a közgyűlésnek. A befektetők kedvezően fogadták a társaság gyorsjelentését a cég részvényárfolyama.

Kereskedés ANY-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Nagy zuhanás után emelkednek az európai tőzsdék ma délelőtt

A részvénypiacok hatalmas hétfői zuhanása után javult a hangulat a tőzsdéken, az ázsiai börzék keddi emelkedése után Európában is erősödnek az irányadó részvényindexek ma délelőtt. A piaci szereplők kedvezően fogadták, hogy az amerikai elnök tegnap nagy bejelentés lebegtetett meg, Trump megfogalmazása szerint jövedelemadó csökkentésről, vagy akár elengedésről is egyeztetnek, hatalmas könnyítés lesz ez, nagy számokról van szó. A Reuters összefoglalója szerint egy nagyobb csomagról lehet szó. Az európai piacnyitás után a DAX 0,8 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 1,4 százalékot erősödött.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Hatalmas esés után emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde

Az igen jelentős hétfői zuhanás után emelkedéssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek, a telekomcég árfolyama 1,5 százalékkal került lejjebb. Az OTP 1,6 százalékos erősödése mellett a Mol 2,3 százalékkal került feljebb, míg a Richter árfolyama 0,9 százalékot emelkedett.

81 milliós bírságot kapott a CIG

Az MNB 70 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a CIG Pannónia Életbiztosítóra a tulajdonosi joggyakorlási, vállalatirányítási, kiszervezési, a belső kontrollrendszert érintő, adatszolgáltatási, egyes termék- és szerződéses felételeket érintő, javadalmazási, ügyfél-tájékoztatási és panaszkezelési, IT-biztonsági, illetve a tartalék- és tőkeszámítást érintő jogsértések miatt. Leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító 11 milliós bírságot kapott egy másik felügyeleti vizsgálat lezárásaként. Az utóbbi biztosító olaszországi határon átnyúló tevékenysége kapcsán indult célvizsgálat – amelyben az MNB ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a CIG EMABIT számára a kezesi biztosítok olaszországi értékesítését – még folyik, a mostani jegybanki határozat így ezt még nem érinti.

Tovább a cikkhez

Felpattanással indulhat a keddi kereskedés Európában

  • Emelkednek az ázsiai tőzsdék kedden, miután a részvénypiacok hétfői, drámai zuhanása után a befektetők élénkítő intézkedésekben reménykedtek. A piaci szereplők abban bíztak, hogy Donald Trump a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására intézkedéseket jelenthet be, a hírek szerint az adócsökkentés lehetősége is felmerült. A Nikkei 0,9 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 2,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 1,8 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a szingapúri tőzsde 2,4 százalékos emelkedése mellett a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek nagyot emelkedtek ma reggel, a határidős Dow és az S&P500 több mint 3,5 százalékot erősödött. A határidős DAX 202 pontos plusza 1,9 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a tengerentúli tőzsdék hatalmas eséssel zárták a hétfői kereskedést, a Dow 2014 pontos zuhanás mellett 7,8 százalékot esett, míg az S&P500 7,6 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 7,9 százalékkal került lejjebb.

  • Kedden a KSH a februári inflációs adatsora mellett a januári inflációs statisztikáit teszi közzé, az eurozónából a negyedik negyedéves GDP-adatot teszik közzé.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 335,94 forintot kell fizetni, míg egy dollár 295,88 forintba kerül.
  • Hatalmasat zuhant az olaj ára tegnap, miután Szaúd-Arábia gyakorlatilag árháborút indított, mivel a világ nagy olajkitermelőinek nem sikerült megegyezniük az olajkitermelés volumenének csökkentéséről. Az olaj ára több mint 20 százalékot esett tegnap, nap közben 30 százaléknál is nagyobb volt az esés mértéke. Ma viszont felpattanást láthatunk, a Brent 9, a WTI 8 százalékkal került feljebb. Esett tegnap az arany árfolyama is, az esés pedig ma is folytatódik az arany árfolyama ma 1 százalékkal került lejjebb.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

A teljes tavalyi eredményét kifizetné osztalékként a Nyomda

Kétszámjegyű ütemben növekedett a Nyomda árbevétele és nettó eredménye 2019-ben – derül ki a ma közzétett beszámolóból. A cég egy részvényre jutó eredménye 89 forint lett, a társaság igazgatósága azt javasolja, hogy ezt teljes mértékben fizesse ki a vállalat osztalékként. Ha a közgyűlés ezt jóváhagyja, az a jelenlegi árfolyammal számolva 7 százalékos osztalékhozamnak felelne meg.

Tovább a cikkhez
Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
BÉT 4iG