Előfizetői tartalom

Történelmi zuhanás az olajpiacon, két út áll előttünk

Portfolio
Nagy kérdés, hogy a szaúdiaknak vajon mi lehet a céljuk a jelenlegi árháborúval, és vajon ki dobhatja be először a törülközőt, Szaúd-Arábia, Oroszország, az amerikai palaolajtermelők vagy épp a nagy nemzeti olajtársaságok. A JP Morgan készített egy friss olajpiaci elemzést, amelyből megtudhatjuk, hogy az előbb említett szereplők fájdalomküszöbe hol helyezkedik el, és milyen kimenetek lehetségesek az olajpiacon a továbbiakban.

Előzmények A március 6-i bécsi OPEC+ ülésen Szaúd-Arábia napi 1,5 millió hordó kitermelés csökkentést javasolt a szervezetnek, azonban az oroszok kihátráltak az egyezségből, melyet megelégelt a szaúdi vezetés, és árháborút indított a piacon, melynek következtében rég nem látott szakadást könyvelhetett el az olaj ára a tegnapi kereskedésben. Mivel a kartell nem állapodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés