Előfizetői tartalom

A szaúdi-orosz olajháború az amerikaiakat vérezteti ki

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy az oroszok és a szaúdiak vívják egymással az olajháborút. Azonban ennél valószínűbb kimenet lehet, hogy Oroszország döntésével az amerikai palaolajtermelőket támadta meg leginkább, sőt tovább gondolva az energiafüggetlenné váló Amerikai Egyesült Államokat, mely az elmúlt alkalommal jó pár orosz érdeket sértett hatalmával visszaélve. Emiatt pedig az oroszoknál elszakadhatott a cérna, és keresve sem találhattak volna jobb alkalmat a jelenlegi koronavírus által amúgyis meggyengített olajpiacnál.

Előzmények A március 6-i bécsi OPEC+ ülésen Szaúd-Arábia napi 1,5 millió hordó kitermelés csökkentést javasolt a szervezetnek, azonban az oroszok kihátráltak az egyezségből, melyet megelégelt a szaúdi vezetés, és árháborút indított a piacon, melynek következtében rég nem látott szakadást könyvelhetett el az olaj ára a hétfői kereskedésben. Mivel a kartell nem állapodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés