Előfizetői tartalom

Mi lehet Trump válaszcsapása az olajháborúban?

Portfolio
Hétfőn olajár háború bontakozott ki az oroszok és a szaúdiak között azután, hogy nem sikerült megegyeznie az OPEC+-nak a további termelésvágásokról. Mindennek az egyik legnagyobb vesztese az Egyesült Államok palaolajipara, melynek következtében az USA elveszítheti energiafüggetlenségét. Valószínűleg Trump nem fogja ezt a szituációt rezzenéstelen arccal végignézni.

Egyre érdekesebb kérdéssé válik az olajpiacon, hogy Trump be szeretne-e avatkozni az Egyesült Államok palaolaj szektorának védelme érdekében, így ezzel biztosítva országa további energiafüggetlenségét. Alapvetően tisztán piaci alapokon működik a szektor Amerikában, így a szaúdi-orosz olajár háború rendkívül megviseli a szektort. Sőt, az Amerikai Energiaügynökség (EIA)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés