Előfizetői tartalom

Így teljesít a részvénypiac Donald Trump elnöksége alatt

Portfolio
Donald Trump kommunikációjában igen jelentős hangúlyt kap a részvénypiac, az elnök előszertettel hangoztatja a tőzsdék jó teljesítményét, azonban az elmúlt 3 hétben történt részvénypiaci zuhanást figyelembe véve korántsem kedvező a helyzet. Trump 2016-os megválasztását követően mindössze 24 százalékkal került feljebb az S&P 500 tőzsdeindex, amely lényegében fele akkora, mint az elmúlt 50 évben az amerikai elnökök alatt elért átlagos emelkedés.

A részvények árfolyamának emelkedése Donald Trump 2016-os megválasztása óta mindössze 24 százalékos, miután az elmúlt három hétben durva részvény eladási hullám söpört végig a tőzsdéken, pedig a koronavírus-pánik előtti időszakban az átlagosnál jobban teljesítettek az amerikai részvénypiacok Trump alatt, mint az elmúlt 50 év más elnökei alatt. A mostani állás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés