Előfizetői tartalom

Jöhetnek az egyszámjegyű olajárak?

Portfolio
Radikálisan felgyorsultak az események a koronavírus globális terjedésének köszönhetően, melynek következtében akár hirtelen 10 százalékkal is visszaeshet a világ olajkereslete. Könnyen lehet, hogy éves szinten is rekord dőlhet az olajfelhasználás csökkenésében, melyet eddig az 1980-as második olaj krízis következtében radikálisan visszaeső felhasználás vezet. Mindezek mellett Szaúd-Arábia és Oroszország elárasztja a piacokat nyersolajjal, így akár az egyszámjegyű olajárak sem elképzelhetetlenek.

A történelemben még soha nem látott mértékben csökkenhet a világ olajkereslete az idén. A koronavírus járvány világméretűvé eszkalálódása hatalmas visszaesést jelenthet az olajfelhasználásban. Emlékezzünk, hogy Kína a járvány kitörésekor 20 százalékkal kevesebb olajterméket használt fel, mint normál időkben, mellyel napi 3 millió hordós kereslet tűnt el a piacról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés