Előfizetői tartalom

Húsz éve nem történt ilyen, történelmi benzinár-csökkenés jön Magyarországon

Portfolio
A múlt héten a világ nagy kőolajkitermelői nem voltak képesek tető alá hozni a kitermelés csökkentését célzó megállapodást, Szaúd-Arábia pedig árháborúba kezdett, amelyet követően közel harminc éve nem látott zuhanás jött az olajárban. Mindez hatással van a hazai üzemanyagárakra is, szerdán újabb 20 forinttal csökken a benzin ára, ilyen mértékű árcsökkentésre a 2000 óta vezetett adatbázisunk alapján még nem volt példa, de a gázolaj ára is nagyot csökken majd.

A múlt hét közel harminc éve nem látott mértékű zuhanást hozott az olajárban, miután a nagy kőolaj kitermelő országok bécsi ülésükön nem voltak képesek megállapodni a kitermelés csökkentéséről, amelyet követően Szaúd-Arábia az értékesítési árait jelentősen csökkentve árháborút indított, az olajár ezen hírekre reagált a múlt héten 1991 óta nem látott eséssel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés