Előfizetői tartalom

Szakad tovább az olaj, hiába a Fed rendkívüli lépése

Portfolio
Újra nagy mínuszban az olaj ára, hiába lépett vasárnap ismét egy rendkívülit a Fed, ugyanis a piac továbbra is szkeptikus abban a tekintetben, hogy egy egészségügyi sokkot mennyire lehet pénzügyi eszközökkel kezelni. A következő hónapokban drasztikusan csökkenhet az Egyesült Államok kőolajexportja, a palaolaj szektor pedig egyre nagyobb bajban van.

A Brent ma reggel ismét 7 százalékot esett, nem sikerült a Fed újabb rendkívüli kamatvágásának megnyugtatnia a piacokat. A Fed vasárnap 100 bázisponttal, azaz 1 százalékkal csökkentette irányadó kamatát, és emellett még 700 milliárd dolláros mennyiségi lazítást is meghirdetett. Az olaj árának még az sem segített, hogy Trump ígéretet tett, hogy csurig töltik az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés