Előfizetői tartalom

Ha fegyver van nálad, ne félj használni!

Szabó László, Hold Alapkezelő
|
Zsiday Viktor, Citadella
A magyar gazdaságpolitika komoly védelmi fegyverrel rendelkezik, de az eddigi jelek alapján úgy tűnik, hogy a közeledő tankra csak puskával akarunk lőni - írja Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke és Zsiday Viktor, a Citadella Alap alapkezelője a Portfolio-nak küldött írásában. Arra figyelmeztetnek: ha a kormány nem lép napokon belül, akkor a következő hetekben több százezer alkalmazottat is elküldhetnek a magyar cégek. Hasonlóan a Portfolio álláspontjához, úgy vélekednek, gyorsan kell cselekedni. Az intézkedéssorozat több ezer milliárd forintjába is kerülhet az országnak, de most nincs akadálya annak, hogy a kormányzat a hatalmas összeomlást hatalmas (bár ideiglenes) költekezéssel ellensúlyozza. Szabó László és Zsiday Viktor, a magyar befektetési piac két nagyágyújának írását közöljük.

Kezdő tőzsdei befektetőként testközelből csodálkoztunk rá és éltük meg túl a 90-es évek közepén a Mexikóból kiinduló válságot, majd pár évvel később a LTCM- és az orosz csőd okozta tőkepiaci turbulenciákat. Már tapasztalt befektetőként kellett ügyfeleink pénzét menedzselni az internet buborék kipukkanása és a Nasdaq összeomlás közepette. A 2008. évi Lehman Brothers...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés