Frankfurti tőzsde
Üzlet

Ismét emelkedéssel próbálkoznak a tengerentúli tőzsdék

Portfolio
Emelkedtek az európai részvényindexek délelőtt, miután az Európai Központi Bank által bejelentett 750 millárd eurós kötvényvásárlási program úgy tűnik képes volt mérsékelni a befektetői aggodalmakat, a kontinens börzéi erősödéssel zárhatják a napot. A tengerentúli tőzsdék is emelkedéssel próbálkoznak. A magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést, nagyot esett az OTP, a Mol azonban felpattant.

Nyerőben zárt Amerika

Bár nap végére lefordultak a részvénypiacok, még így is erősödéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. Nap közben mindhárom index volt csaknem kétszer akkora százalékos nyerőben is, mint ami zárásra kialakult.

  • A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 189,63 ponttal, 0,95 százalékkal 20 088,55 pontra emelkedett.
  • Az S&P 500-as mutatója 11,4 pontot, 0,48 százalékot erősödött, és 2409,5 ponton fejezte be a napot.
  • A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 160,73 ponttal, 2,3 százalékkal gyarapodott, és 7150,58 ponton zárt.

Kitart a mai napra rendelt optimizmus Amerikában

A Dow és az S&P 1,3%-os, a Nasdaq szép 3,5%-os emelkedésnél tart a tegnapi záróértékekhez képest a tengerentúli tőzsdéken. Az befektetők (viszonylagos) optimizmusa a koronavírus járvány közepén kissé meglepő lehet, hiszen ma a gyenge munkaerőpiaci adatok mellett az amerikai fertőzésszám óriási ugrása is megrettenthetné a befektetőket.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Koronavírus: Amerikában két nap alatt megduplázodott a fertőzöttek száma

Az amerikai fertőzöttek száma elérte a tízezret, azaz két nap alatt megduplázódott. Az ok között a gyors terjedés mellett az lehet, hogy az országban egyre szélesebb körben alkalmaznak teszteket.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett az OTP, szárnyalt a Mol

Előző napi záróértéke közelében zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 5,8 százalékos esése mellett, a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 2,3 százalékot tudott erősödni, a blue chipek közül az Mol teljesített, az olajcég árfolyama 8,2 százalékot emelkedett. A magyar tőzsdén a legjobban az Delta Technologies teljesített, a cég árfolyama 12,2 százalékot emelkedett. A leggyengébben a hazai börzén az EHEP teljesített, melynek árfolyama 26,7 százalékot esett.

Ismét emelkedéssel próbálkoznak a tengerentúli tőzsdék

A nap elején látott esést ledolgozva felpattantak az amerikai tőzsdék csütörtökön, a Dow több mint 700 pontos mínuszt ledolgozva több mint 300 pluszba lendült, majd az emelkedés ismét mérséklődött, a Dow 0,6 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,7 százalékot erősödött, míg a Nasdaq különösen jól teljesít, a technológiai papírokat tömörítő index 2,3 százalékkal került feljebb.

Tépik Molt, nagyot esett az OTP

Esik a magyar tőzsde, a BUX már több mint 1,5 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítenek, a Richter mérsékelt esése mellet, a Magyar Telekom mérsékelten emelkedik, viszont a Mol továbbra is szárnyal, az olajcég árfolyama már több mint 8 százalékot emelkedett, azonban az OTP esése is egyre jelentősebb, már közel 8 százalékos mínuszban jár a bankpapír árfolyama.

JP Morgan: ezekbe a részvényekbe menekülhetsz a koronavírus elől

A koronavírus terjedésével és a részvénypiaci zuhanással párhuzamosan keresik a befektetők a menekülőtermékeket, így az úgynevezett „otthonmaradó”-részvények is egyre inkább a fókuszba kerülnek. A JP Morgan kedvenc részvénye például most az Amazon és a Netflix.

Tovább a cikkhez

Emelkednek a FAANG részvények

Emelkedik az amerikai sztárrészvények árfolyama, legnagyobb emelkedést a Netflix árfolyamán látjuk, a streaming szolgáltató árfolyam emelkedése mögött az állhat, hogy a világ bezárkózik a koronavírus elől, ezzel együtt pedig megnő a kereslet a cég szolgáltatására.

Esnek az európai autógyártók részvényei

Korábban még arról irtunk, hogy emelkedik az európai autógyártók árfolyama, mostanra azonban az európai tőzsdék lefordulásával együtt ezeknek a cégeknek az árfolyama is esni kezdett, a legnagyobb esést a Volkswagen és Fiat Chrysler szenvedte el. A napokban egyébként többek között olyan autógyártók, mint a BMW, vagy a Daimler bejelentették, hogy felfüggesztik a gyártást az európai gyárakban a koronavírus miatt.

Tovább estek a tengerentúli tőzsdék

Gyorsan fordult rosszabbra a helyzet a tengerentúli tőzsdéken, a Dow már 3,4 százalékot esett, az S&P 500 pedig 3 százalékos mínuszban van. A befektetői hangulatra az is rányomhatta a bélyegét, hogy meredeken, a vártnál jóval nagyobb mértékben, két és fél éves csúcsra emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, egyértelműen az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

Esnek az amerikai tőzsdék

Az elmúlt időszakhoz képest ma mérsékelt esést látunk a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 1,7 százalékkal került lejjebb, míg az S&P 500 1,5 százalékot esett. A befektetők továbbra is inkább az újonnan megfertőződött betegek, és a halálozások számára figyelnek, a kormányok által meghozott gazdaságélénkítő intézkedésekkel szemben.

Mérsékelt esést vetítenek előre az amerikai határidős indexek

Az elmúlt napokhoz képest jelentősen mérsékeltebb esésre lehet ma számítani a tengerentúli tőzsdék piacnyitása után, a határidős indexek alapján a Dow 0,9 százalékos esése mellett, az S&P 500 0,9 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékot emelkedhet.

Lefordultak az európai tőzsdék

Eltűntek a délelőtti pluszok az irányadó európai részvényindexekről, a korábbi jó teljesítmény után lefordultak az európai tőzsdék a délután első felére, a DAX 1 százalékos esése mellett, a CAC 0,6 százalékkal került lejjebb, míg az FTSE 100 1,7 százalékot gyengült. A magyar tőzsde továbbra is emelkedik, a BUX közel 1 százalékot erősödött.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Olvadnak a pluszok az európai tőzsdéken

A délelőtt végére kezd elfogyni a reggeli lendület a kontinens börzéin, hiszen olvadnak a pluszok az európai tőzsdéken, a DAX már le is fordult, közel 1 százalékos mínuszban van a német tőzsde, de a francia tőzsdén látott korábbi pluszok is folyamatosan tűnnek el.

Emelkedik az európai autógyártók árfolyama

Az elmúlt időszakban folyamatosan ütötték az autógyártók részvényeit, azonban a mai részvénypiaci felpattanás mellett emelkedik az európai autógyártók árfolyama, a legnagyobb erősödést a francia gyártókon látjuk, a Renault és a PSA árfolyama is 5 százalék feletti emelkedést mutat. A napokban egyébként többek között olyan autógyártók, mint a BMW, vagy a Daimler bejelentették, hogy felfüggesztik a gyártást az európai gyárakban a koronavírus miatt.

Jól sikerült a kísérlet: 2 napra felfüggesztettek egy tőzsdét, 24 százalékos zuhanás lett belőle

A világon elsőként a fülöp-szigeteki tőzsdén próbálták ki a mostani koronavírus-válság alatt, hogy az árfolyamok esésének további megakadályozására leállítják a kereskedést. Két napos volt a szünet, az újranyitáskor 24 százalékot zuhant az ország vezető részvényindexe.

Tovább a cikkhez

Bezárja a parkettet az New York-i tőzsde a koronavírus miatt

Átmenetileg bezárja a parkettet a New York-i tőzsde és teljes mértékben elektronikus kereskedésre állnak át, miután két ember, aki be akart lépni a tőzsde épületébe, pozitív koronavírus-tesztet produkált a héten – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a BUX, szárnyal a Mol

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde, a BUX 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP esik, a Richter és a Magyar Telekom mérsékelt emelkedést mutat, azonban a Mol szárnyal, hiszen több mint 7 százalékot erősödött a hazai olajcég részvényárfolyama.

Emelkednek az európai tőzsdék

Egyre meggyőzőbb az európai tőzsdék emelkedése, mostanra a BUX is pluszban jár a nyitás után mérsékelt esés után, a befektetők kedvezően fogadták, hogy az Európai Központi Bank 750 millárd eurós kötvényvásárlási programot jelentett be.

Felpattantak az európai tőzsdék

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek, miután a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, éjjel az Európai Központi Bank 750 millárd eurós kötvényvásárlási programot jelentett be, az EKB 750 milliárd euró értékben fog vásárolni az állam és a privát szektor által kibocsátott értékpapírokat az év végéig, de még az is lehet, hogy azon túl. A francia tőzsde 0,6 százalékos erősödése mellett, az olasz börze 1,7 százalékot emelkedett, míg a spanyol tőzsde 2 százalékkal került feljebb, a DAX pedig 0,7 százalékot emelkedett.

Mérsékelt eséssel indult a nap a magyar tőzsdén

A tegnapi nagy esés után ma mérsékeltebb eséssel indult a nap, a BUX 0,7 százalékkal került lejjebb a nyitás után. A blue chipek felemásan teljesítenek, a Mol és a Richter egyaránt 0,6 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom 0,6 százalékot esett, az OTP pedig 2,6 százalékos gyengülést mutat.

Emelkedéssel indulhat a nap a német tőzsdén

A határidős DAX 1,9 százalékos esést vetített előre a mai piacnyitásra ma reggel, ezután azonban úgy tűnt, hogy fordulat következik, a határidős DAX a korábbi mínuszokat teljesen ledolgozta, és immár valószínűsíthető, hogy emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés a német tőzsdén, a határidős DAX 145 pontos plusza 1,7 százalékos emelkedést vetíthet előre a mai piacnyitásra.

Koronavírus-pánik: ez életünk egyik legjobb vételi lehetősége

Élete egyik legjobb vételi lehetőségét látja a mostani részvénypiaci zuhanásban a neves befektető, Bill Miller. A befektetői félelmek idővel enyhülni fognak, hacsak nem érkeznek folyamatosan nagyon nagyon rossz hírek a vírussal kapcsolatban - állítja.

Tovább a cikkhez

Az EKB lépése ellenére is eséssel indulhat a nap Európában

  • Hatalmasat estek a tengerentúli tőzsdék szerdán, az esés mértéke akkora volt, hogy az S&P500 esetében rövid időre fel is függesztették a kereskedést. A nap végéhez közeledve az indexek a szerdai mélypontjaikról felfelé mozdultak el, miután a piaci kommentárok szerint a befektetői félelmeket kissé mérsékelni tudta, hogy a szenátus elfogadta a koronavírus hatásait enyhíteni kívánó intézkedés-csomagot. Az amerikai részvényindexek így is jelentős eséssel zárták a szerdai kereskedést, a Dow 1 338 pontos esés után 6,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 5,2 százalékot esett, míg a Nasdaq 4,7 százalékos eséssel zárta a tegnapi napot.
  • Az éjjel az Európai Központi Bank 750 millárd eurós kötvényvásárlási programot jelentett be koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, az EKB 750 milliárd euró értékben fog vásárolni az állam és a privát szektor által kibocsátott értékpapírokat az év végéig, de még az is lehet, hogy azon túl. Az ausztrál jegybank is lépett, ebben a hónapban másodszor csökkentve a kamatot, továbbá jelezték, hogy nem konvencionális eszközöket is alkalmaznak majd a koronavírus járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére. Az ázsiai tőzsdéken ennek ellenére sem tudott javulni a hangulat, a Nikkei 1 százalékos esése mellett a hongkongi börze 2,6 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 1,2 százalékot esett. Ázsia más részein is esnek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 8,6 százalékos zuhanása mellett a szingapúri tőzsde 4,3 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai határidős indexek estek ma reggel, a határidős Dow és az S&P500 nagyjából 1,3-1,4 százalékos esést vetíthet előre, a határidős DAX 160 pontos mínusza 1,9 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.
  • Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart, az eurozónából a januári építőipari termelési adatsort teszik közzé, míg az Egyesült Államokban a heti munkanélküli segélykérelmek számát publikálják majd.
  • Az olaj ára tegnap hihetetlenül nagyot esett, a WTI jegyzése 25 százalékos zuhanás után gyakorlatilag 20 dollárig esett. A szerdai zuhanás után mérsékelt felpattanás következett, a WTI jegyzése 2,2 százalékos erősödéssel 22,9 dollárig kapaszkodott vissza ma reggel. Az arany kissé lejjebb került ma reggel, az árfolyam 0,3 százalékos mínusz mellett 1482 dollárnál jár.
  • A forint 355,65-nél új történelmi mélypontra gyengült ma reggel az euróval szemben, az árfolyam nem az új mélypontja közelében jár, egy euróért 355,1 forintot kell fizetnünk, míg egy dollár 325,1 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
New York tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
New York tőzsde