Tőzsde
Üzlet

2008 óta nem volt ilyen rossz hete az amerikai tőzsdéknek

Portfolio
Hiába teljesítettek jól az európai tőzsdék pénteken, illetve kezdték a kereskedést komolyabb pluszban az amerikai piacok is, nem volt elég a lendület és az egyre drasztikusabb járványügyi intézkedések miatt megint mínuszba ütötték az indexeket a befektetők. A Dow, a Nasdaq és az S&P is komoly mínuszban végzett, ez volt az amerikai tőzsdék legrosszabb hete a 2008-as összeomlás óta.

2008 óta nem volt ilyen rossz hete a tőzsdének

Egy erőtlen rali után beleálltak a földbe az amerikai tőzsdék: mindhárom fontosabb részvényindex komoly mínuszban zárta a mai kereskedést. Az alapvető hangulatot megadták a koronavírussal kapcsolatos negatív hírek és brutális gazdasági intézkedések, de piaczárás előtt a CNBC még lehozott egy hírt is, melyben arról írnak, hogy tőkeproblémái akadtak egy chicagói klíringháznak.

A mai kereskedést

 • a Dow Jones -4,55%-os (913 pont),
 • az S&P 500 -4,18%-os (104 pont),
 • a Nasaq pedig -3,9%-os (279 pont) változással végezte be.
Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Begyorsult az esés

Egyre lejjebb ütik a koronavírus-intézkedések miatt pánikoló befektetők az amerikai indexeket: a Dow Jones már lassan 3%-os mínuszban van, 489 pontot adott le bő egy órával zárás előtt. Hasonlóan cudar a helyzet a többi jelentősebb indexnél is: az S&P 500 2,89%-os, a Nasdaq pedig 1,24%-os mínuszban van.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lassú halál

Lassan, de biztosan olvadnak tovább az amerikai tőzsdék, a Dow Jones már 1,59%-ot adott le a mai kereskedésben, már megint több mint 300 pontos mínuszban van. Biztos nem tesz jót a befektetők lelki állapotának a sok újabb és újabb rendkívüli intézkedés a járvány megfékezésére, ami többnyire újabb és újabb leállásokban nyilvánul meg.

Bő másfél órával piaczárás előtt

 • 1,59%-os mínuszban van a Dow Jones,
 • 1,63%-os mínuszban áll az S&P 500,
 • és 0,79%-os mínuszban a Nasdaq.
Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Egyre nagyobb a mínusz

Egyre lejjebb csorognak az amerikai tőzsdék, ahogy sorra rendelik el a különleges intézkedéseket az Egyesült Államokban. Az elmúlt néhány órában:

 • karantént hirdettek New Yorkban és Kaliforniában,
 • 3 hónappal eltolták az adóbevallások leadási határidejét,
 • lezárták az amerikai-mexikói határt.

A hírekre tovább esett az amerikai tőzsde, bár - eddig - közel sem annyira drasztikusan, mint ahogy az szinte már megszokottá vált az elmúlt hetekben. Ha így haladnak a dolgok, ez lehet az amerikai tőzsdék legrosszabb hete a 2008-as válság óta.

Jelenleg

 • a Dow Jones 1,03%-os,
 • az S&P 500 1,24%-os,
 • a Nasdaq pedig 0,24%-os mínuszban van.
Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lefordultak a tengerentúli indexek

Bár az európai tőzsdéken továbbra is kitartott a pozitív hangulat, tengerentúlon a pénteki piacnyitás után látott emelkedés azonban kifulladt. Az amerikai részvényindexek lefordultak, a Dow 172 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 1,4 százalékot esett.

Nagyot emelkedett a BUX, szárnyalt a Mol

Nagy emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 5 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, a Magyar Telekom stagnált, a Richter 0,2 százalékot esett, míg az OTP 5,2 százalékot emelkedett, a legjobban a Mol teljesített a blue chipek közül, az olajcég árfolyama szárnyalt, 13,4 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsdén a legjobban a Nutex teljesített, a cég árfolyama 14,3 százalékot emelkedett. A leggyengébben a magyar tőzsdén a Cyberg teljesített, a cég árfolyama 16,1 százalékkal került lejjebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kitart az emelkedés az európai tőzsdéken

Kitart az egész napos emelkedés az európai tőzsdéken, BUX emelkedés közben már felment a második helyre az osztrák részvényindex mögé, de a francia és a német tőzsde is 5 százalék körüli erősödést mutat. A a piaci kommentárok szerint a befektetők kedvezően reagáltak a koronavírus járvány gazdasági hatásai ellen hozott fiskális, és monetáris élénkítő intézkedésekre.

Átmeneti megingás után ismét erősödnek a tengerentúli börzék

Erősödéssel vágtak neki a pénteki kereskedésnek az amerikai indexek, bár a mai piacnyitástól távolodva kissé alábbhagyott a lendület, a tengerentúli tőzsdék ezután ismét erősödni kezdtek. A Nasdaq 2,4 százalékos emelkedése mellett a Dow 255 pontos plusz mellett 1,3 százalékot erősödött. A Dow komponensei közül 8 százalékos emelkedéssel a Traveler Companies részvényei teljesítenek ma a legjobban, míg a McDonald’s papírjai is igen jól teljesítenek, a gyorsétterem-lánc árfolyama 6,3 százalékot erősödött. Az S&P500 mindemellett 1,1 százalékkal került feljebb.

Emelkednek a tech papírok

Nagyot emelkedett ma az amerikai technológiai papírok árfolyama, az emelkedést a Netflix vezeti, de az Alphabetet leszámítva az összes részvény árfolyama 2 százalék feletti emelkedést mutat. A Netflix nagy emelkedése egyébként azzal magyarázható, hogy a piaci kommentárok szerint a cég részvénye kimeríti az "otthonmaradós részvény" fogalmát, hiszen az emberek a mostani időszakban a koronavírus elől karanténba vonulnak és az unalmas otthoni órákat a cég streaming szolgáltatásával színesítik.

Lefordultak az amerikai tőzsdék

Nem tartott sokáig a kezdeti emelkedés, még fél óra sem kellett, és máris lefordultak az amerikai tőzsdék, a Dow 0,6 százalékos esése mellett, az S&P 500 1 százalékkal került lejjebb.

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Emelkedéssel indul a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 0,5 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,7 százalékot emelkedett. Az emelkedés mögött a piaci kommentárok szerint az állhat, hogy a befektetők kedvezően reagáltak a koronavírus negatív gazdasági hatásai ellen hozott monetáris és fiskális intézkedésekre.

Emelkedéssel indulhat a kereskedés az amerikai tőzsdéken

Emelkedéssel vághatnak neki a pénteki kereskedésnek a tengerentúli tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a Dow 1,1 százalékkal kerülhet feljebb a nyitás után, míg az S&P 500 0,9 százalékos erősödéssel kezdheti a pénteki a kereskedést, a Nasdaq pedig 2,7 százalékot emelkedhet.

Rekordot dönthet a Mol, sohasem látott mértékben emelkedhet az árfolyam

Szárnyal a Mol és az olajszektor a mai nap folyamán, mellyel könnyen rekord dőlhet a hazai olajtársaság napi emelkedésének történetében, miután tegnap még eddig sohasem látott mértékben emelkedett a kőolaj árfolyama. Ráfér a kiadós emelkedés a hazai olajpapírra, ugyanis már napok óta rendkívül túladott szinteken tartózkodott az árfolyama.

Tovább a cikkhez

Szárnyal a Mol

Bár az európai részvényindexek kissé lejjebb kerültek napi csúcsaikhoz képest, az emelkedés továbbra is jelentős, a DAX 4,3 százalékos emelkedése mellett a CAC40 5,1 százalékot erősödött, míg a milánói börze 2 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde is felpattant, a BUX 11,3 milliárd forintos forgalom és 1 558 pontos plusz mellett 5,3 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül erősödnek, a Mol valósággal szárnyal, az olajcég papírjai 16 százalékkal kerültek ma feljebb. 1,87 milliárd forintos forgalmával az OTP után a Mol a második legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén.

Kereskedés MOL-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Kilőtt az easyJet

Nagyot emelkedett ma az európai légitársaságok árfolyama, ami talán nem is meglepő hiszen ezen cégek részvényeit nagyon sokat ütötték az elmúlt időszakban mivel a szektor különösképpen érzékenyen reagált a koronavírus miatt kialakult krízishelyzetre, ma viszont veszik a túladott papírokat, az easyJet több mint 20 százalékot emelkedett.

Leállítja amerikai autógyárát a Tesla

Felfüggeszti San Francisco-i gyárában a termelést a Tesla - írja a Reuters. A koronavírus járvány miatt már korábban is felmerült a gyár leállítása, de első körben csak a dolgozók létszámát csökkentették. A leállás összesen 10 ezer dolgozót érint és március 24-től (jövő csütörtöktől) lép életbe. A Tesla részvényei 8 százalékkal estek a bejelentést követő órákban.

Tovább a cikkhez

Őrült pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

Eltelt egy hónap azóta, hogy a koronavírus globális terjedése miatt elindultak a lejtőn a világ tőzsdéi, megnéztük, hogy mekkorát zuhantak azóta az árfolyamok, és milyen eszközökkel lehetett pénzt keresni február közepe óta, mármint azon kívül, ha szinte mindent beshortoltunk volna.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a magyar tőzsde

Nagyot emelkedett ma a magyar tőzsde, a BUX több mint 4 százalékkal került feljebb, az index komponensei szinte kivétel nélkül emelkednek, a blue chipek közül a Richter és Mol teljesít a legjobban, az olajcég árfolyama ma is szárnyal, közel 11 százalékot tudott emelkedni. A legnagyobb emelkedést a Takarék Jelzálogbank árfolyamán látjuk.

Hihetetlen számok: 150 ezer dolgozót vesz fel a Wal-Mart

150 ezer szezonális munkást felvesz a Wal-Mart és több száz millió dollárt fizet ki bónuszként a dolgozóinak a koronavírus miatt – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Nagy emelkedés az európai tőzsdéken

Az elmúlt időszakban nagyon durva esést láttunk az európai tőzsdéken, történelmi jelentőségű volt a zuhanás több irányadó európai részvényindex esetében is, ma azonban a kontinens összes börzéjén nagy emelkedést látunk, az osztrák tőzsdére valósággal rávetették magukat a befektetők. Az emelkedés mögött a piaci kommentárok szerint az állhat, hogy a befektetők kedvezően reagáltak a koronavírus negatív gazdasági hatásai ellen hozott monetáris és fiskális intézkedésekre.

Megtépték az osztrák tőzsdét

Felpattantak az európai tőzsdék pénteken, a piaci kommentárok szerint a befektetők kedvezően reagáltak a koronavírus járvány gazdasági hatásai ellen hozott fiskális, és moneáris élénkítő intézkedésekre. A DAX 4,9 százalékos erősödése mellett a CAC40 4,9 százalékkal került ma feljebb.

A régiós tőzsdék is emelkednek, a BUX 5 milliárd forintos forgalom és 1 301 pontos plusz mellett 4,4 százalékkal került feljebb, a lengyel tőzsde 4,2 százalékot emelkedett, míg a prágai tőzsde 5 százalékot erősödött. A bécsi börzét valósággal széttépték ma délelőtt, az osztrák tőzsde 12,3 százalékot emelkedett, a bécsi részvényindex komponensei közül 21,4 százalékos szárnyalásukkal az FACC részvényei teljesítenek a legjobban, míg az OMV papírjai 19,8 százalékkal kerültek ma feljebb.

Rövid piaci krízis után pozíciójának további erősödésével számol az AutoWallis

Piaci súlyának erősödésére, új akvizíciós lehetőségekre számít hosszabb távon az AutoWallis a koronavírus hatására kialakult sokk utáni gazdasági környezetben – nem alábecsülve az átmeneti visszaesés mindenkit érintő terheit. A tőzsde autóipari vállalatának értékelése szerint a jelenlegi átmeneti lefagyást követően olyan új, előnyös lehetőségek nyílhatnak meg tavaly meghirdetett stratégiájának megvalósítása számára, melyek tovább erősíthetik piaci pozícióját. Az AutoWallis igazgatósága a korábban kapott sajátrészvényvásárlási felhatalmazás alapján a tervezett tranzakcióihoz saját részvény vásárlást tervez. Rendkívül optimista az AutoWallis menedzmentje, a tegnapi nap folyamán már nyilatkozott a cég a Portfolionak.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: online játékba menekülnek az otthon maradottak

Egyes területeken már látványos dolgokat okozott a bezárkózás és a home office. A Verizon Communications adatai azt mutatják, hogy egy hét alatt 20 százalékkal ugrott meg az internet forgalma. Az online játékok különösen nagy növekedést mutattak.

Tovább a cikkhez

Felpattantak az európai autógyártók

Az autógyártók részvényeit már a koronavírus Kínán belül terjedésének idején is ütötték hiszen a vírus miatt tömeges gyárleállásokat kellett eszközölnie a cégeknek, azóta viszont Kínában javult a helyzet, Európában viszont rosszabbra fordult így a héten több gyártó ideiglenes gyárleállást hirdetett az európai üzemekben, viszont a ma a tőzsdék felpattanása mellett az autógyártók részvényei is nagyot emelkedtek.

Emelkedik az európai légitársaságok árfolyama

Szárnyal az európai légitársaságok árfolyama, ami talán nem is meglepő hiszen ezen cégek részvényeit nagyon sokat ütötték az elmúlt időszakban mivel a szektor különösképpen érzékenyen reagált a koronavírus miatt kialakult krízishelyzetre, ma viszont az európai felpattanással együtt a légitársaságok árfolyama is kilőtt.

Az európai tőzsdék is felpattantak

Felpattantak ma az európai tőzsdék a piacnyitás után, a francia tőzsde 2,6 százalékkal került feljebb, míg az olasz 2,6 százalékot erősödött, a spanyolt tőzsde 3,7 százalékos pluszban jár, az angol pedig 2,1 százalékkal került feljebb, a DAX pedig 6,2 százalékot emelkedett a pénteki piacnyitás után.

Újabb rekord, ekkorát még sosem emelkedett az olaj ára

Új történelmi rekordot állított fel az amerikai típusú könnyűolaj, a WTI a tegnapi kereskedésben, ugyanis egy nap alatt 24 százalékot még soha nem emelkedett a jegyzés. Trump kijelentette, hogy a megfelelő pillanatban beavatkozna az olajháborúba, illetve növelné az Egyesült Államok a stratégiai olajkészletét és csökkentené texasi termelését.

Tovább a cikkhez

Felpattant a magyar tőzsde

Emelkedéssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 3,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom 1,1 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,9 százalékot erősödött, a Mol pedig a tegnapi szárnyalása után ma is jelentős 5 százalékos emelkedést mutat, az OTP is felpattant ma, a bankpapír 4,8 százalékot erősödött.

Felpattanhat a német tőzsde

Az amerikai határidős részvényindexek tovább emelkednek a határidős Dow immár 1,8 százalékos, míg a határidős S&P500 1,9 százalékos erősödést vetíthet előre a mai piacnyitásra. A határidős DAX is tovább tudott erősödni, és általa indikált 350 pontos plusz 4,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a mai piacnyitásra.

Emelkedéssel vághatnak neki a pénteki kereskedésnek az európai tőzsdék

 • Bár eséssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúlon, a nap végére a korábbi mínuszokat ledolgozva ismét emelkedni kezdtek az amerikai részvényindexek, a piaci kommentárok szerint a befektetők a koronavírus járvány gazdasági hatásai ellen hozott élénkítő intézkedéseket emésztették. A Dow végül 188 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,5 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 2,3 százalékos erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést.
 • Emelkednek az ázsiai részvényindexek pénteken, a hongkongi tőzsde 3,5 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1,1 százalékkal került feljebb, míg a japán tőzsde pénteken zárva tartott. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi jelentős, 6,7 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 0,8 százalékkal került feljebb.
 • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 156 pontos plusza 1,8 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.
 • Pénteken a Pénzügyminisztérium a februári, részletes államháztartási statisztikáit teszi ma közzé, az Egyesült Államokban a februári használt lakás eladási adatot publikálják majd.
 • A szerdai szakadás után csütörtökön felpattant az olaj ára, a WTI jegyzése tegnap közel 25 százalékos pluszban is járt, az árfolyam ma reggel is erősödik, a WTI ma 4,5 százalékos erősödés mellett 26,4 dollárig emelkedett. Az arany is erősödik, a sárga nemesfém jegyzése 1,3 százalékos emelkedés mellett 1491,8 dollárnál jár ma reggel.
 • A forint tegnap 359,66-nál új történelmi mélypontra gyengült az euróval szemben, az árfolyam továbbra is az új mélypontja közelében jár, egy euró 357,6 forintba kerül ma reggel, míg egy dollárért 332,32 forintot kell fizetnünk.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

koronavírus sakk
panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
New York tőzsde