Előfizetői tartalom

Figyelmeztették a magyar lakosságot: nem ajánlott postára menni

Portfolio
A hazai posta fennakadás nélkül működik, de a nemzetközi küldemények akadoznak. A járvány azonban a postát is terheli: aki teheti, csekkbefizetés helyett utaljon, hagyományos levél helyett írjon e-mailt, a webáruházakat pedig érdemes ellenőrizni rendelés előtt és használni a küldemények nyomon követését – ajánlja a postapiacot is felügyelő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a postai dolgozók és a felhasználók egészségének védelmében.

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, de a tárgyak érintése is kockázattal bír, a járvány ezért a postai szolgálatokra is hatással van. Az ún. egyetemes postai szolgáltatást Magyarországon a Magyar Posta Zrt. látja el, és csak a rendkívüli helyzetben intézkedésre jogosult szerv rendelheti el a korlátozását vagy szüneteltetését. Egyetemes postai szolgáltatásnak minősül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés