Előfizetői tartalom

Ellopta az orosz hírszerzés titkos projektjét egy csapat hacker

Portfolio
Feltört egy orosz hírszerzéshez, az FSzB-hez köthető alvállalkozót egy orosz ellenzéki hackercsoport, a Digital Revolution. A hackerek, akik a hackereket meghackelték a neten közzétették egy „Fronton” nevű projekt terveit, melynek célja, hogy az KGB-utódszervezet a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódó eszközök felett át tudja venni az uralmat - írja a ZDNet.

A Frontonról 12 tervet szerzett meg a hackercsoport, ezekből kiderül, hogy egy botnet létrehozásán dolgoztak az InformInvestGroup CJSC programozói, melyet az FSzB rendelt meg. A botnet az IoT-eszközöket támadta volna, mivel ezek általában jóval kevésbé védettek, mint egy számítógép vagy egy okostelefon, annak ellenére, hogy ezek is csatlakozva vannak az internetre. A projekten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés