Előfizetői tartalom

Az amerikaiaknak annyira fáj az alacsony olajár, hogy még a szaúdiakkal is szövetkeznének

Portfolio
Soha nem látott monetáris és fiskális stimulussal próbálják az államok megfékezni a koronavírus okozta gazdasági károkat, azonban ez az olaj árfolyamára leginkább hosszabb távon lehet hatással. Még az is felmerült az amerikaiak gondolkodásában, hogy esetleg Szaúd-Arábiával is szövetkeznének annak érdekében, hogy megtámasszák az olajárakat.

Fél százalékos pluszban tartózkodik jelenleg az északi-tengeri Brent árfolyama, napon belül volt már jóval nagyobb emelkedésben is a jegyzés, azonban a rövidtávú telítettség a piacon egyre inkább kezdi éreztetni a hatását. A tegnapi emelkedést a Fed bejelentése támogatta, mely szerint korlátlan mennyiségben hajlandó eszközöket vásárolni annak érdekében, hogy megsegítse...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés