báv2
Üzlet

Elkapkodták a BÁV aranyát a magyarok, volt, aki 2 kilóval távozott

Portfolio
A veszélyhelyzet kihirdetése óta olyan mértékben megugrott a hazai kereslet a befektetési aranytömbök iránt, hogy alig több mint egy hét alatt a BÁV teljes rendelkezésre álló készletét felvásárolták – közölte a társaság.

Volt olyan ügyfél, aki a napokban 2 kilogramm arannyal távozott az egyik üzletből. A világ több országa átmenetileg kifogyott a befektetési célú aranyból. Újabb készlet érkezéséig a hazai kis- és nagybefektetők figyelme az aranyékszerek és arany fizetőeszközök felé fordult a BÁV jelenleg is nyitva tartó boltjaiban.

A magyarországi viszonyokra jellemző, hogy a BÁV-nál már 2019-ben 60%-kal növekedett a befektetési arany  forgalom. Az év eleji amerikai-iráni konfliktus hatására januárban ismét megélénkült a vásárlási kedv, azonban a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetésével szó szerint megrohamozták az üzleteket. 

A befektetők arany felé fordulását tovább erősítette, hogy a bejelentéssel egyidőben az addig folyamatosan emelkedő aranyárfolyam, a nemzetközi tőzsdei pánik hatására, átmenetileg látványos zuhanásba kezdett, majd az amerikai Fed bejelentése után ismét jelentősen drágult. 

A veszélyhelyzet elrendelése után eltelt alig több mint egy hét alatt a teljes befektetési arany készletet, azaz több mint 20 000 gramm aranyat adtak el a BÁV üzleteiben.  (Ez a 20 kg összesen mintegy 370 milló forint értéket jelent - a szerk.)

A szakértő előrejelzések alapján rövidtávon unciánkénti 1600-1700 dolláros aranyárfolyam várható, de ez az év végére az arany akár a 2000 dolláros lélektani határt is átlépheti. Minden jel arra mutat, hogy az arany továbbra is biztos pont a befektetőknek.  

Aki befektetési aranyban gondolkozik, érdemes döntés előtt elolvasnia az MNB figyelmeztetéseit.

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
BÉT 4iG