newyorki tőzsde
Üzlet

Hirtelen visszaesett a Dow, veszélyben a mentőcsomag elfogadása

Portfolio
Hasonlóan az európai részvénypiacok napon belüli mozgásához, az amerikai tőzsdék is a záráshoz közeledve bizonytalanodtak el. Mondjuk meg is volt rá az okuk.

Megállapodtak Amerikában a hatalmas koronavírus-mentőcsomagról, de még messze a vége!

Az Egyesült Államokban megszületett a megállapodás a törvényhozókkal a gazdasági csomagtervről, amely az új típusú koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek orvoslását célozza - jelentette be helyi idő szerint szerda hajnalban Washingtonban Eric Ueland, a Fehér Ház jogi igazgatója. Az ellenzéki demokraták viszont hűtötték a várakozásokat: hosszú még az út a csomag elfogadásáig.

Tovább a cikkhez

A Nasdaq mínuszban fejezte be a napot

A kereskedés utolsó perceiben változott meg hirtelen a befektetői hangulat a hírre, hogy a szenátusban elakadhat az élénkítő csomag elfogadása a munkanélküliekre vonatkozó biztosítási csomag körül kialakult vita miatt.

A Dow így hirtelen vissza is esett a korábbi 1000 pontos szintről és végül 2,4%-os erősödéssel fejezte be a napot. Az S&P 500 is pluszban zárt 1,15%-kal, de a Nasdaq ismét negatívba fordult és végül 0,45%-kal zárt lejjebb tegnapi záróértékéhez képest.

Zárás előtt pár perccel gyengülni kezdett a Dow, veszélybe került az élénkítő csomag elfogadása

Pozitívan várják a kereskedés végét az amerikai indexek

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Továbbra is jó a hangulat a tengerentúlon, a befektetők arra számítanak, hogy a szenátus megszavazza a fiskális élénkítő csomagot, erre pedig mindhárom vezető részvényindex erősödik.

A Dow jelenleg 5,8%, az S&P 500 4,4%, a Nasdaq pedig 2,4%-ot emelkedik.

A Dow erősödésében nagy szerepet játszik a Boeing és a United Technologies mai menetelése is, előbbi például több mint 26%-os pluszban tartózkodik.

Egy hét alatt 2,5 millió ember válhatott munkanélkülivé Amerikában

Elképesztő mértékű, akár 2,5 millió új munkanélküli segély iránti kérelem érkezhetett be az USA-ban egy hét leforgása alatt - írja a MarketWatch szakértők körében végzett körkérdésére hivatkozva.

Tovább a cikkhez

1000 pontos emelkedésben a Dow

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kitart a jó hangulat az amerikai tőzsdéken a nyitást követő órákban is, az amerikai részvényindexek közül a Dow megy a legnagyobbat, jelenleg több, mint 1000 pontos, tehát több mint 5%-os pluszban van tegnapi záróértékéhez képest.

A S&P 500 már közel 4%-os erősödésnél jár, a Nasdaq pedig 2,2%-ot emelkedett mindeddig.

Először történt ilyen: az 1 és 3 hónapos amerikai kincstárjegy is mínuszba fordult

Új dolgot tapasztalhattak meg az amerikai pénzpiacok a koronavírus miatt: negatív kamatokat az állampapírokon - írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Mérsékelt emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül emelkedte, a Richter 1,2 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 1,4 százalékot erősödött, az OTP pedig 3 százalékot emelkedett, míg a Mol 4,6 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a Kartonpack teljesített, melynek árfolyama 18 százalékkal került feljebb. A leggyengébben a hazai börzén a KulcsSoft teljesített, a cég árfolyama 6,9 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább emelkedik a Dow

A tengerentúli tőzsdék ismét erősödnek, a Nasdaq a korábbi, mérsékelt mínuszokat ledolgozva 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,3 százalékot erősödött, míg a Dow 649 pontos plusz mellett 3,2 százalékkal került feljebb.

Szárnyal a Boeing árfolyama

Az S&P500 mérsékelt erősödése mellett a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 505 pontos plusz mellett 2,4 százalékot emelkedett. Az index komponensei közül 10,3 százalékos erősödéssel különösen jól teljesítenek a Nike papírjai, miután a befektetők jól fogadták a cég gyorsjelentését. A Boeing árfolyama szárnyal, a cég részvényei 26,3 százalékkal kerültek ma feljebb, a Reuters ma arról számolt be, hogy a tervek szerint májusban újraindítaná a hírhedt 737 Max gépek gyártását a társaság, több hónapos szünet után.

Rángatják a tengerentúli tőzsdéket

Durva mozgásokat látunk ma a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 3,6 százalékos pluszban is járt már, majd lenézett 0,8 százalékos mínuszban, most pedig ismét emelkedik, az index 2,4 százalékkal került feljebb. A S&P500 esetében is hasonló a helyzet, az index 2,22 százalékos plusz után, 1,6 százalékos mínuszban is járt, most pedig 0,7 százalékos az emelkedés.

Percek alatt esett nagyot a DAX

Nagyot esett ma a német tőzsde, a DAX percek alatt 6,5 százalékot esett napon belüli csúcsáról. Az esés mögött több ok is meghúzódhat, egyfelől Németország az ötödik legfertőzöttebb ország a világon 33 ezer koronavírusos beteggel, másik részről pedig az Ifo által közzétett adatok szerint az üzleti morál nagyon durván visszaesett márciusban, 2009-ben volt utoljára ennyire alacsony az üzleti hangulatindex.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék a tegnapi szárnyalás után bár emelkedéssel indították a szerdai kereskedést, a kezdeti erősödés gyorsan kifulladt, miután a kétezer milliárd dolláros mentőcsomaggal kapcsolatos megállapodás után az amerikai jegybankári nyilatkozatokra figyeltek a befektetők. A korábbi Fed elnök, Ben Bernanke szerdán a CNBC-n arról beszélt, hogy az amerikai gazdaság egy ’’nagyon mély” recesszió után gyorsan visszapattanhat majd, és hozzátette, hogy a jelenlegi helyzet inkább közelebb áll egy jelentős hóviharhoz. A MarketWatch idézte a St. Louis Fed elnökét, James Bullard szerint az amerikai gazdaság a példátlan második negyedéves gyengélkedése után őszre magára találhat. Bullard egy olyan autóhoz hasonlította az amerikai gazdaságot, amelyik lassít, ha egy építési területre ér, a jármű lassabban navigál az akadályok közelében, de a motornak nincs semmi baja. A Dow 69 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal kerül feljebb, az S&P500 0,6 százalékot esett, míg a Nasdaq 1 százalékot esett.

Olvadnak a pluszok az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Nasdaq már lefordult

Olvadnak a nyitás után pluszok az amerikai tőzsdéken, a Dow 3,6 százalékos pluszban is járt, azonban mostanra csaknem teljesen elolvadt az index korábbi emelkedése, 40 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb az index. A S&P 500 már lefordult, korábban 2,2 százalékos is volt a plusz, azonban mostanra 0,4 százalékos esést látunk az indexen. A Nasdaq is mínuszban jár már, az index 0,8 százalékkal került lejjebb.

Emelkedik Amerika a nyitás után

A tegnapi rali után ma emelkednek a tengerentúli tőzsdék, a Dow 2 százalékkel került feljebb, míg az S&P 500 0,9 százalékot emelkedett. A piaci kommentárok szerint a befektetők kedvezően fogadták a bejelentést, amely szerint a szenátus és a Trump-kormányzat megállapodásra jutott a kétezer milliárd dolláros fiskális gazdaságélénkítő csomagról, amelynek elfogadásáról a szenátus várhatóan a mai napon fog szavazni.

Örökre megváltozik a világ - Mibe érdemes most fektetni?

Sokak szerint a koronavírus miatt a világ már soha nem lesz olyan, mint a járvány előtt. Olyan gátak szakadnak át, amik kimozdítanak minket a korábbi megszokásainkból, ez pedig arra is hatással lesz, mit, milyen mennyiségben és milyen formában fogyasztunk majd. Mutatunk néhány részvényt, amikkel a fogyasztói szokások megváltozásán keresztül profitálhatunk.

Tovább a cikkhez

Lefordult a német tőzsde

Az irányadó európai részvényindexek jelentősebb, 3 százalék körüli emelkedéssel vágtak neki a szerdai kereskedésnek, miután a befektetők kedvezően fogadták a bejelentést, amely szerint a szenátus és a Trump-kormányzat megállapodásra jutott a kétezer milliárd dolláros fiskális csomagról, amelynek elfogadásáról a szenátus várhatóan ma szavazhat majd. A délelőtt második felében az európai börzék lefordultak, majd a tengerentúli piacnyitás felé közeledve felemásan teljesítenek az indexek, a CAC40 1,6 százalékos erősödése mellett a milánói börze stagnál, míg a német tőzsde 0,9 százalékkal került lejjebb, a DAX a mai csúcsához képest több mint 500 pontos esett.

A tegnapi rali után ma visszafogottabb nyitás jöhet az amerikai tőzsdéken

Tegnap történelmi jelentőségű emelkedést láttunk az amerikai részvénypiacokon, a piacot a gigantikus amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos várakozások mozgatták, amelyről éjjel sikerült is megegyezniük a döntéshozóknak, az aláírásra pedig ottani idő szerint délben került majd sor. Ma azonban jóval mérsékeltbe hangulatra lehet számítani a tengerentúli tőzsdék piacnyitására, a határidős indexek alapján a Dow előző napi záróértéke közelében nyithat, míg az S&P 500 1 százalékkal kerülhet lejjebb, a Nasdaq pedig szintén 1 százalékot eshet a nyitást követően.

Nagy emelkedéssel indíthatja a napot a Nike a cég gyorsjelentése után

A Nike tegnap tette közzé a február 29-ével záruló harmadik pénzügyi negyedévének számait, a cég bevétele 5 százalékkal 10,1 milliárd dollárra nőtt, ami felülteljesítette a Reuters elemzői konszenzusának átlagos, 9,8 milliárd dolláros várakozásait. A cég kínai eladásai közel hat év után először estek a koronavírus járvány általi boltbezárások miatt, azonban a cég online értékesítései ellensúlyozni tudták a kínai visszaesést. A nettó eredmény 23 százalékkal 847 millió dollárra csökkent a korábbi év azonos időszakához képest, amelyben a koronavírus járvány és egy egyszeri tétel is szerepet játszott. A Nike a koronavírus járvány miatt nem tett közzé előrejelzést. A társaság részvényárfolyama 8,9 százalékkal került feljebb a mai, nyitás előtti kereskedésben.

Koronavírus: mi lesz a tőzsdei vállalatok közgyűléseivel?

A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések megnehezíthetik a döntéshozatali eljárásokat is. Mindez a 2019-es üzleti év közelgő lezárására, a pénzügyi beszámolók elfogadására és az éves rendes köz- és taggyűlésekre tekintettel egyre égetőbb problémaként jelentkezik, ami a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatok esetében már látható is. A Kapolyi Ügyvédi Iroda áttekintette, ebben a helyzetben hogyan lehet közgyűléseket, taggyűléseket tartani.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék

A tegnapi nagy részvénypiaci felpattanást ma délelőtt szintén nagy emelkedés követte, azonban nem tartott sokáig a délelőtti jó hangulat az európai tőzsdéken, hiszen több börzén lefordulást látunk, a DAX már több mint 2 százalékos mínuszban, van de francia tőzsde is lefordult, és a magyar börze is esik.

Gyorsan elolvadtak a délelőtti pluszok az európai tőzsdéken

Gyorsan olvadtak a pluszok az európai tőzsdéken, a DAX-ról nagyjából egy óra leforgása alatt 500 pontnyi emelkedés tűnt el, de a többi tőzsdén is fáradás látszik, a magyar tőzsde korábbi nagy emelkedése is szinte teljesen elolvadt.

Dübörögnek tovább az európai tőzsdék

Erősödéssel indult ma a kereskedés Európában, majd a piacnyitástól távolodva további emelkedést látunk a kontinens börzéi. A hangulat mögött az állhat, hogy bejelentették, hogy a Fehér Ház és a szenátus vezetői kedd éjjel megegyeztek a 2 ezer milliárd dolláros mentőcsomagról. A koronavírus járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott csomagot a szenátus szerdán el is fogadhatja.

Pattannak az európai tőzsdék, erősödik a BUX

Erősödéssel indult a szerdai kereskedés Európában, majd a mai piacnyitástól távolodva tovább emelkedtek a kontinens börzéi, miután bejelentették, hogy a Fehér Ház és a szenátus vezetői kedd éjjel megegyeztek a 2 ezer milliárd dolláros mentőcsomagról. A koronavírus járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott csomagot a szenátus szerdán el is fogadhatja. A CAC40 2,8 százalékos erősödése mellett a DAX 3,3 százalékkal került feljebb.

A hazai részvényindex is emelkedik, a BUX 4,2 milliárd forintos forgalom mellett 3,4 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül erősödnek, a BUX komponensei közül a 4iG és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a legjobban ma délelőtt.

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után

A keddi nagy rali után ma tovább folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken, bár egyelőre az emelkedés mértéke nem közelíti meg a tegnapi szinteket, a DAX 3 százalékkal került feljebb, míg a CAC 2,4 százalékot erősödött, az angol FTSE 100 pedig 1,6 százalékot emelkedett. Az olasz tőzsdén 1,9 százalékos a plusz, míg a spanyol börzén 3,5 százalékos emelkedést látunk a nyitás után.

Veszik az olajat az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos hírekre

A hatalmas amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos pozitív hírekre az olajat is veszik, azonban a rövidtávú keresletben még nem nagyon látszik javulás, azonban ennek ellenére az amerikai nyersolajkészletek estek az előző héten.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indult a nap a magyar tőzsdén

A tegnapi nagy emelkedés után ma ismét erősödéssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 4,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom 1,8 százalékos erősödése mellett, a Richter 3,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 4,5 százalékot erősödött, az OTP pedig 4,5 százalékot tudott emelkedni a nyitást követően.

Fő az optimizmus: a Boeing már májusban újraindítaná a Max gépek gyártását

A tervek szerint májusban újraindítaná a hírhedt 737 Max gépek gyártását a Boeing, több hónapos szünet után – tudta meg a Reuters. A jelen helyzetben az is kérdés, hogy a koronavírus nem szól-e közbe.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a szerdai kereskedés a német tőzsdén

A határidős DAX 28 pontos plusza korábban csupán mérsékelt erősödést vetített előre, az index azonban tovább emelkedett, a határidős DAX immár 155 pontos pluszt, azaz 1,6 százalékos erősödést vetíthet majd előre a mai piacnyitásra. A hangulatot javíthatta a bejelentés, miután a Fehér Ház és a szenátus vezetői szerda éjjel kétpárti egyezséget hoztak tető alá a történelmi, 2 ezer milliárd dolláros amerikai mentőcsomagról, amely elsősorban a koronavírus járvány gazdasági hatásait hivatott enyhíteni.

Őrült fordulat a tőzsdéken, 1933 óta nem volt ekkora emelkedés

1933 óta nem emelkedett akkorát a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az amerikai Dow Jones index, mint tegnap. Az emelkedést az váltotta ki, hogy az Egyesült Államokban elképesztő mértékű, 2 ezermilliárd dollár összegű gazdasági mentőcsomagot fogadhatnak el a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére.

Tovább a cikkhez

Megvan az egyezség a gigantikus amerikai mentőcsomagról

A Fehér Ház és a szenátus vezetői szerda éjjel kétpárti egyezséget hoztak tető alá a történelmi, 2 ezer milliárd dolláros amerikai mentőcsomagról, amely elsősorban a koronavírus járvány gazdasági hatásait hivatott enyhíteni - írja az NBC News. A csomagról ugyanakkor még nem szavaztak, ez várhatóan helyi idő szerint délben történhet meg.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt erősödéssel indulhat a szerdai kereskedés Európában

  • Nagy erősödéssel indult a keddi kereskedés Amerikában, a tengerentúli részvénypiacok szárnyalása egészen a nap végéig folytatódott, a befektetők abban bíztak, hogy a döntéshozóknak sikerül megegyezésre jutni a koronavírus gazdasági hatásait ellensúlyozni kívánó, jelentős méretű fiskális élénkítő csomagról. A Dow végül 2 113 pontos emelkedés után 11,4 százalékos erősödéssel zárt, százalékosan ilyen mértékű emelkedésre 1933 óta nem volt példa. Az S&P500 9,4 százalékot emelkedett, ami 2008 októbere óta a legnagyobb erősödést jelentette, míg a Nasdaq 8,1 százalékot erősödött.
  • Ázsiában is emelkedtek a tőzsdék szerdán, a Nikkei 8 százalékos erősödése mellett a hongkongi részvényindex 3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 2,3 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 5,5 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 3,3 százalékkal került feljebb. Szerdán az Egyesült Államokban bejelentették, hogy a szenátus és a Trump-kormányzat megállapodásra jutott a kétezer milliárd dolláros fiskális csomagról, amelynek elfogadásáról a szenátus szerdán szavazhat majd.
  • Az amerikai határidős indexek mérsékelt elmozdulás mellett kissé erősödtek ma reggel, míg a határidős DAX 28 pontos plusza 0,3 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.
  • Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat. Az Egyesült Királyságból a februári inflációs statisztikákat teszik közzé, az Egyesült Államokból a tartós fogyasztási cikkek februári rendelésállományának előzetes értékét publikálják majd.
  • Erősödik az olaj ma reggel, a WTI jegyzése 3 százalékos erősödés után 24,6 dollárig emelkedett, az arany árfolyama lejjebb került, az árfolyam 0,9 százalékos esést követően 1 609 dollárnál jár.
  • A forint az irányt keresi az euróval szemben ma reggel, egy euróért 354,6 forintot kell fizetni, míg egy dollár 327,9 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

korona_vilag
trader
fertőtlenítés budapest koronavírus mti
európai bizottság_getty_stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
webinárium
Kiváló részvények, melyek már sok vihart túléltek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
trader