newyorki tőzsde
Üzlet

Hirtelen visszaesett a Dow, veszélyben a mentőcsomag elfogadása

Portfolio
Hasonlóan az európai részvénypiacok napon belüli mozgásához, az amerikai tőzsdék is a záráshoz közeledve bizonytalanodtak el. Mondjuk meg is volt rá az okuk.

Megállapodtak Amerikában a hatalmas koronavírus-mentőcsomagról, de még messze a vége!

Az Egyesült Államokban megszületett a megállapodás a törvényhozókkal a gazdasági csomagtervről, amely az új típusú koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek orvoslását célozza - jelentette be helyi idő szerint szerda hajnalban Washingtonban Eric Ueland, a Fehér Ház jogi igazgatója. Az ellenzéki demokraták viszont hűtötték a várakozásokat: hosszú még az út a csomag elfogadásáig.

Tovább a cikkhez

A Nasdaq mínuszban fejezte be a napot

A kereskedés utolsó perceiben változott meg hirtelen a befektetői hangulat a hírre, hogy a szenátusban elakadhat az élénkítő csomag elfogadása a munkanélküliekre vonatkozó biztosítási csomag körül kialakult vita miatt.

A Dow így hirtelen vissza is esett a korábbi 1000 pontos szintről és végül 2,4%-os erősödéssel fejezte be a napot. Az S&P 500 is pluszban zárt 1,15%-kal, de a Nasdaq ismét negatívba fordult és végül 0,45%-kal zárt lejjebb tegnapi záróértékéhez képest.

Zárás előtt pár perccel gyengülni kezdett a Dow, veszélybe került az élénkítő csomag elfogadása

Pozitívan várják a kereskedés végét az amerikai indexek

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Továbbra is jó a hangulat a tengerentúlon, a befektetők arra számítanak, hogy a szenátus megszavazza a fiskális élénkítő csomagot, erre pedig mindhárom vezető részvényindex erősödik.

A Dow jelenleg 5,8%, az S&P 500 4,4%, a Nasdaq pedig 2,4%-ot emelkedik.

A Dow erősödésében nagy szerepet játszik a Boeing és a United Technologies mai menetelése is, előbbi például több mint 26%-os pluszban tartózkodik.

Egy hét alatt 2,5 millió ember válhatott munkanélkülivé Amerikában

Elképesztő mértékű, akár 2,5 millió új munkanélküli segély iránti kérelem érkezhetett be az USA-ban egy hét leforgása alatt - írja a MarketWatch szakértők körében végzett körkérdésére hivatkozva.

Tovább a cikkhez

1000 pontos emelkedésben a Dow

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kitart a jó hangulat az amerikai tőzsdéken a nyitást követő órákban is, az amerikai részvényindexek közül a Dow megy a legnagyobbat, jelenleg több, mint 1000 pontos, tehát több mint 5%-os pluszban van tegnapi záróértékéhez képest.

A S&P 500 már közel 4%-os erősödésnél jár, a Nasdaq pedig 2,2%-ot emelkedett mindeddig.

Először történt ilyen: az 1 és 3 hónapos amerikai kincstárjegy is mínuszba fordult

Új dolgot tapasztalhattak meg az amerikai pénzpiacok a koronavírus miatt: negatív kamatokat az állampapírokon - írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Mérsékelt emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül emelkedte, a Richter 1,2 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 1,4 százalékot erősödött, az OTP pedig 3 százalékot emelkedett, míg a Mol 4,6 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a Kartonpack teljesített, melynek árfolyama 18 százalékkal került feljebb. A leggyengébben a hazai börzén a KulcsSoft teljesített, a cég árfolyama 6,9 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább emelkedik a Dow

A tengerentúli tőzsdék ismét erősödnek, a Nasdaq a korábbi, mérsékelt mínuszokat ledolgozva 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,3 százalékot erősödött, míg a Dow 649 pontos plusz mellett 3,2 százalékkal került feljebb.

Szárnyal a Boeing árfolyama

Az S&P500 mérsékelt erősödése mellett a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 505 pontos plusz mellett 2,4 százalékot emelkedett. Az index komponensei közül 10,3 százalékos erősödéssel különösen jól teljesítenek a Nike papírjai, miután a befektetők jól fogadták a cég gyorsjelentését. A Boeing árfolyama szárnyal, a cég részvényei 26,3 százalékkal kerültek ma feljebb, a Reuters ma arról számolt be, hogy a tervek szerint májusban újraindítaná a hírhedt 737 Max gépek gyártását a társaság, több hónapos szünet után.

Rángatják a tengerentúli tőzsdéket

Durva mozgásokat látunk ma a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 3,6 százalékos pluszban is járt már, majd lenézett 0,8 százalékos mínuszban, most pedig ismét emelkedik, az index 2,4 százalékkal került feljebb. A S&P500 esetében is hasonló a helyzet, az index 2,22 százalékos plusz után, 1,6 százalékos mínuszban is járt, most pedig 0,7 százalékos az emelkedés.

Percek alatt esett nagyot a DAX

Nagyot esett ma a német tőzsde, a DAX percek alatt 6,5 százalékot esett napon belüli csúcsáról. Az esés mögött több ok is meghúzódhat, egyfelől Németország az ötödik legfertőzöttebb ország a világon 33 ezer koronavírusos beteggel, másik részről pedig az Ifo által közzétett adatok szerint az üzleti morál nagyon durván visszaesett márciusban, 2009-ben volt utoljára ennyire alacsony az üzleti hangulatindex.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék a tegnapi szárnyalás után bár emelkedéssel indították a szerdai kereskedést, a kezdeti erősödés gyorsan kifulladt, miután a kétezer milliárd dolláros mentőcsomaggal kapcsolatos megállapodás után az amerikai jegybankári nyilatkozatokra figyeltek a befektetők. A korábbi Fed elnök, Ben Bernanke szerdán a CNBC-n arról beszélt, hogy az amerikai gazdaság egy ’’nagyon mély” recesszió után gyorsan visszapattanhat majd, és hozzátette, hogy a jelenlegi helyzet inkább közelebb áll egy jelentős hóviharhoz. A MarketWatch idézte a St. Louis Fed elnökét, James Bullard szerint az amerikai gazdaság a példátlan második negyedéves gyengélkedése után őszre magára találhat. Bullard egy olyan autóhoz hasonlította az amerikai gazdaságot, amelyik lassít, ha egy építési területre ér, a jármű lassabban navigál az akadályok közelében, de a motornak nincs semmi baja. A Dow 69 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal kerül feljebb, az S&P500 0,6 százalékot esett, míg a Nasdaq 1 százalékot esett.

Olvadnak a pluszok az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Nasdaq már lefordult

Olvadnak a nyitás után pluszok az amerikai tőzsdéken, a Dow 3,6 százalékos pluszban is járt, azonban mostanra csaknem teljesen elolvadt az index korábbi emelkedése, 40 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb az index. A S&P 500 már lefordult, korábban 2,2 százalékos is volt a plusz, azonban mostanra 0,4 százalékos esést látunk az indexen. A Nasdaq is mínuszban jár már, az index 0,8 százalékkal került lejjebb.

Emelkedik Amerika a nyitás után

A tegnapi rali után ma emelkednek a tengerentúli tőzsdék, a Dow 2 százalékkel került feljebb, míg az S&P 500 0,9 százalékot emelkedett. A piaci kommentárok szerint a befektetők kedvezően fogadták a bejelentést, amely szerint a szenátus és a Trump-kormányzat megállapodásra jutott a kétezer milliárd dolláros fiskális gazdaságélénkítő csomagról, amelynek elfogadásáról a szenátus várhatóan a mai napon fog szavazni.

Örökre megváltozik a világ - Mibe érdemes most fektetni?

Sokak szerint a koronavírus miatt a világ már soha nem lesz olyan, mint a járvány előtt. Olyan gátak szakadnak át, amik kimozdítanak minket a korábbi megszokásainkból, ez pedig arra is hatással lesz, mit, milyen mennyiségben és milyen formában fogyasztunk majd. Mutatunk néhány részvényt, amikkel a fogyasztói szokások megváltozásán keresztül profitálhatunk.

Tovább a cikkhez

Lefordult a német tőzsde

Az irányadó európai részvényindexek jelentősebb, 3 százalék körüli emelkedéssel vágtak neki a szerdai kereskedésnek, miután a befektetők kedvezően fogadták a bejelentést, amely szerint a szenátus és a Trump-kormányzat megállapodásra jutott a kétezer milliárd dolláros fiskális csomagról, amelynek elfogadásáról a szenátus várhatóan ma szavazhat majd. A délelőtt második felében az európai börzék lefordultak, majd a tengerentúli piacnyitás felé közeledve felemásan teljesítenek az indexek, a CAC40 1,6 százalékos erősödése mellett a milánói börze stagnál, míg a német tőzsde 0,9 százalékkal került lejjebb, a DAX a mai csúcsához képest több mint 500 pontos esett.

A tegnapi rali után ma visszafogottabb nyitás jöhet az amerikai tőzsdéken

Tegnap történelmi jelentőségű emelkedést láttunk az amerikai részvénypiacokon, a piacot a gigantikus amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos várakozások mozgatták, amelyről éjjel sikerült is megegyezniük a döntéshozóknak, az aláírásra pedig ottani idő szerint délben került majd sor. Ma azonban jóval mérsékeltbe hangulatra lehet számítani a tengerentúli tőzsdék piacnyitására, a határidős indexek alapján a Dow előző napi záróértéke közelében nyithat, míg az S&P 500 1 százalékkal kerülhet lejjebb, a Nasdaq pedig szintén 1 százalékot eshet a nyitást követően.

Nagy emelkedéssel indíthatja a napot a Nike a cég gyorsjelentése után

A Nike tegnap tette közzé a február 29-ével záruló harmadik pénzügyi negyedévének számait, a cég bevétele 5 százalékkal 10,1 milliárd dollárra nőtt, ami felülteljesítette a Reuters elemzői konszenzusának átlagos, 9,8 milliárd dolláros várakozásait. A cég kínai eladásai közel hat év után először estek a koronavírus járvány általi boltbezárások miatt, azonban a cég online értékesítései ellensúlyozni tudták a kínai visszaesést. A nettó eredmény 23 százalékkal 847 millió dollárra csökkent a korábbi év azonos időszakához képest, amelyben a koronavírus járvány és egy egyszeri tétel is szerepet játszott. A Nike a koronavírus járvány miatt nem tett közzé előrejelzést. A társaság részvényárfolyama 8,9 százalékkal került feljebb a mai, nyitás előtti kereskedésben.

Koronavírus: mi lesz a tőzsdei vállalatok közgyűléseivel?

A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések megnehezíthetik a döntéshozatali eljárásokat is. Mindez a 2019-es üzleti év közelgő lezárására, a pénzügyi beszámolók elfogadására és az éves rendes köz- és taggyűlésekre tekintettel egyre égetőbb problémaként jelentkezik, ami a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatok esetében már látható is. A Kapolyi Ügyvédi Iroda áttekintette, ebben a helyzetben hogyan lehet közgyűléseket, taggyűléseket tartani.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék

A tegnapi nagy részvénypiaci felpattanást ma délelőtt szintén nagy emelkedés követte, azonban nem tartott sokáig a délelőtti jó hangulat az európai tőzsdéken, hiszen több börzén lefordulást látunk, a DAX már több mint 2 százalékos mínuszban, van de francia tőzsde is lefordult, és a magyar börze is esik.

Gyorsan elolvadtak a délelőtti pluszok az európai tőzsdéken

Gyorsan olvadtak a pluszok az európai tőzsdéken, a DAX-ról nagyjából egy óra leforgása alatt 500 pontnyi emelkedés tűnt el, de a többi tőzsdén is fáradás látszik, a magyar tőzsde korábbi nagy emelkedése is szinte teljesen elolvadt.

Dübörögnek tovább az európai tőzsdék

Erősödéssel indult ma a kereskedés Európában, majd a piacnyitástól távolodva további emelkedést látunk a kontinens börzéi. A hangulat mögött az állhat, hogy bejelentették, hogy a Fehér Ház és a szenátus vezetői kedd éjjel megegyeztek a 2 ezer milliárd dolláros mentőcsomagról. A koronavírus járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott csomagot a szenátus szerdán el is fogadhatja.

Pattannak az európai tőzsdék, erősödik a BUX

Erősödéssel indult a szerdai kereskedés Európában, majd a mai piacnyitástól távolodva tovább emelkedtek a kontinens börzéi, miután bejelentették, hogy a Fehér Ház és a szenátus vezetői kedd éjjel megegyeztek a 2 ezer milliárd dolláros mentőcsomagról. A koronavírus járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott csomagot a szenátus szerdán el is fogadhatja. A CAC40 2,8 százalékos erősödése mellett a DAX 3,3 százalékkal került feljebb.

A hazai részvényindex is emelkedik, a BUX 4,2 milliárd forintos forgalom mellett 3,4 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül erősödnek, a BUX komponensei közül a 4iG és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a legjobban ma délelőtt.

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után

A keddi nagy rali után ma tovább folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken, bár egyelőre az emelkedés mértéke nem közelíti meg a tegnapi szinteket, a DAX 3 százalékkal került feljebb, míg a CAC 2,4 százalékot erősödött, az angol FTSE 100 pedig 1,6 százalékot emelkedett. Az olasz tőzsdén 1,9 százalékos a plusz, míg a spanyol börzén 3,5 százalékos emelkedést látunk a nyitás után.

Veszik az olajat az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos hírekre

A hatalmas amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos pozitív hírekre az olajat is veszik, azonban a rövidtávú keresletben még nem nagyon látszik javulás, azonban ennek ellenére az amerikai nyersolajkészletek estek az előző héten.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indult a nap a magyar tőzsdén

A tegnapi nagy emelkedés után ma ismét erősödéssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 4,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom 1,8 százalékos erősödése mellett, a Richter 3,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 4,5 százalékot erősödött, az OTP pedig 4,5 százalékot tudott emelkedni a nyitást követően.

Fő az optimizmus: a Boeing már májusban újraindítaná a Max gépek gyártását

A tervek szerint májusban újraindítaná a hírhedt 737 Max gépek gyártását a Boeing, több hónapos szünet után – tudta meg a Reuters. A jelen helyzetben az is kérdés, hogy a koronavírus nem szól-e közbe.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a szerdai kereskedés a német tőzsdén

A határidős DAX 28 pontos plusza korábban csupán mérsékelt erősödést vetített előre, az index azonban tovább emelkedett, a határidős DAX immár 155 pontos pluszt, azaz 1,6 százalékos erősödést vetíthet majd előre a mai piacnyitásra. A hangulatot javíthatta a bejelentés, miután a Fehér Ház és a szenátus vezetői szerda éjjel kétpárti egyezséget hoztak tető alá a történelmi, 2 ezer milliárd dolláros amerikai mentőcsomagról, amely elsősorban a koronavírus járvány gazdasági hatásait hivatott enyhíteni.

Őrült fordulat a tőzsdéken, 1933 óta nem volt ekkora emelkedés

1933 óta nem emelkedett akkorát a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az amerikai Dow Jones index, mint tegnap. Az emelkedést az váltotta ki, hogy az Egyesült Államokban elképesztő mértékű, 2 ezermilliárd dollár összegű gazdasági mentőcsomagot fogadhatnak el a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére.

Tovább a cikkhez

Megvan az egyezség a gigantikus amerikai mentőcsomagról

A Fehér Ház és a szenátus vezetői szerda éjjel kétpárti egyezséget hoztak tető alá a történelmi, 2 ezer milliárd dolláros amerikai mentőcsomagról, amely elsősorban a koronavírus járvány gazdasági hatásait hivatott enyhíteni - írja az NBC News. A csomagról ugyanakkor még nem szavaztak, ez várhatóan helyi idő szerint délben történhet meg.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt erősödéssel indulhat a szerdai kereskedés Európában

  • Nagy erősödéssel indult a keddi kereskedés Amerikában, a tengerentúli részvénypiacok szárnyalása egészen a nap végéig folytatódott, a befektetők abban bíztak, hogy a döntéshozóknak sikerül megegyezésre jutni a koronavírus gazdasági hatásait ellensúlyozni kívánó, jelentős méretű fiskális élénkítő csomagról. A Dow végül 2 113 pontos emelkedés után 11,4 százalékos erősödéssel zárt, százalékosan ilyen mértékű emelkedésre 1933 óta nem volt példa. Az S&P500 9,4 százalékot emelkedett, ami 2008 októbere óta a legnagyobb erősödést jelentette, míg a Nasdaq 8,1 százalékot erősödött.
  • Ázsiában is emelkedtek a tőzsdék szerdán, a Nikkei 8 százalékos erősödése mellett a hongkongi részvényindex 3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 2,3 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 5,5 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 3,3 százalékkal került feljebb. Szerdán az Egyesült Államokban bejelentették, hogy a szenátus és a Trump-kormányzat megállapodásra jutott a kétezer milliárd dolláros fiskális csomagról, amelynek elfogadásáról a szenátus szerdán szavazhat majd.
  • Az amerikai határidős indexek mérsékelt elmozdulás mellett kissé erősödtek ma reggel, míg a határidős DAX 28 pontos plusza 0,3 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.
  • Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat. Az Egyesült Királyságból a februári inflációs statisztikákat teszik közzé, az Egyesült Államokból a tartós fogyasztási cikkek februári rendelésállományának előzetes értékét publikálják majd.
  • Erősödik az olaj ma reggel, a WTI jegyzése 3 százalékos erősödés után 24,6 dollárig emelkedett, az arany árfolyama lejjebb került, az árfolyam 0,9 százalékos esést követően 1 609 dollárnál jár.
  • A forint az irányt keresi az euróval szemben ma reggel, egy euróért 354,6 forintot kell fizetni, míg egy dollár 327,9 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
BÉT 4iG