Előfizetői tartalom

Tényleg ennyi volt? Ez már a tőzsdei zuhanás vége?

Portfolio
Óriási felpattanást láttunk kedden a világ tőzsdéin, a befektetők a gigantikus amerikai mentőcsomagról szóló megegyezét árazhatták, azonban korai lenne kijelenteni, hogy ezzel vége van a részvénypiaci zuhanásnak. A piaci kommentárok szerint a monetáris és fiskális stimulusok mellett kulcsszerepe van a koronavírus terjedésével kapcsolatos mérőszámoknak, mint a fertőződöttek száma, vagy a halálozási ráta, így amíg a piac nem látja, hogy ezekben elérénk a csúcspontot, vagy legalább stagnálnának a számok, addig még tovább folyatódhat az esés a részvénypiacokon.

Felpattantak a tőzsdék kedden A koronavírus globális terjedése óta folyamatosan zuhantak a részvénypiacok, és még annak ellenére is beköszöntött a medvepiac, hogy a világ kormányai és jegybankjai igyekeznek olyan fiskális és monetáris eszközöket bevetni, amelyekkel mérsékelni lehet a vírus okozta gazdasági károkat, azonban a gazdaságélénkítő intézkedések mindeddig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái