cimlap_roszatom_0326
Üzlet

A Roszatom nem áll le a koronavírus miatt

Portfolio
Az orosz Roszatom bejelentette, hogy folytatják a külföldi atomenergetikai projektjeik építését a koronavírus járvány terjedése ellenére. Ez egyértelműen hatással van Paks II. kivitelezésére is, melynek felépítése amennyiben csak az oroszokon múlik, nem fog tovább csúszni.

Az orosz Roszatom bejelentette, hogy a koronavírus járvány ellenére folyatatják a külföldi nukleáris projektek építését – közölte a Reuters.

A vállalat az elképzelhető legszigorúbb intézkedéseket hozta annak érdekében, hogy megvédelmezze az orosz dolgozóit – nyilatkozta Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója.

A bejelentés nyilvánvalóan hatással van Paks II. építésére is, melynek elkészülésére Süli János Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter még novemberben 2029-et emlegetett, mint lehetséges céldátum. A 2029-es cél még mindig nem tekinthető óvatos becslésnek, hiszen a szakértők már korábban is 2032-re tették az átadás várható idejét, azonban egyelőre úgy tűnik, hogy ha az oroszokon múlik csak, akkor a koronavírus miatt nem fog csúszni az új paksi blokkok átadása.  

Még 2009-ben született döntés a Paks II. beruházásról, a Magyarország és Oroszország között létrejövő megállapodás értelmében két új blokkal bővítik a jelenlegi telephelyet. A beruházás 80 százaléka hitelből jön létre, összesen 10 milliárd euró értékben. Az engedélyek egy része már megvan, egy másik része még hiányzik ahhoz, hogy a felvonulási terület mellett az üzemi terület kivitelezése is elkezdődhessen.  

Címlapkép: MTI Fotó: KKM / Szabó Árpád

koronavírus sakk
panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
New York tőzsde