bét
Üzlet

A koronavírus járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak az Appeninn-re

Portfolio
Az Appeninn ma hajnalban a közgyűlési előterjesztései mellett a társaság tavalyi számait is közzétette. A cég a koronavírus járvánnyal kapcsolatban kiemelte, hogy az Appeninn Vagyonkezelő Holding, valamint leányvállalatai működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak. A jelenlegi bérlői állomány megközelítőleg 5-15 százaléka esik azon üzletágak alá, amelyeknek a kormányrendeletek miatt be kellett zárnia, így átmeneti bevétel kieséssel számolnak.

Az Appeninn ma hajnalban közzétette közgyűlési előterjesztéseit, és a társaság 2019-es évének számait is, amelyből kiderült, hogy az ingatlan bérbeadásából származó bevétel 7,4 millió euró lett tavaly, míg a társaság a 2018-as ingatlan bérbeadásából származó 7 millió eurós bevételét 5,77 millió euróra módosította, az IFRS 15 továbbszámlázások javítása miatt. A közvetlen fedezet 6,39 millió euró lett tavaly, a 2018-as 4,2 millió euróval összehasonlítva, a működési eredmény 13,79 millió euróra csökkent a 2018-as 21,75 millió euróhoz képest, míg a társaság tulajdonosaira jutó, tárgyévi átfogó eredmény 10,09 millió euróra csökkent a 2018-as 16,4 millió euróhoz képest.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatban a társaság kiemeli, hogy az Appeninn Vagyonkezelő Holding, valamint leányvállalatai működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak. A jelenlegi bérlői állomány megközelítőleg 5-15 százaléka esik azon üzletágak alá, amelyeknek a kormányrendeletek miatt be kellett zárnia, így átmeneti bevétel kieséssel számolnak. Ezen bérlők közül néhányan jelezték az Appeninn Holding felé az ideiglenes bérleti díj csökkentése iránti igényüket. A legjelentősebb négy bérlőt a COVID-19 okozta bevételkiesés nem, vagy csak kisebb mértékben érinti.

Az Appeninn Holding jelenlegi kiadatlansági rátája 7 százalék, az átlagos lejárati idő 4,5 év. Az Appeninn Holdingnak jelentős likviditási tartaléka van és a várható átmeneti bevétel kiesés/átrendeződés mellett is képes pénzügyi kötelezettségeit időben teljesíteni középtávon is. A bérlők védelme érdekében a csoport megtesz minden olyan óvintézkedést, mellyel segítheti a járvány terjedésének lassítását és fenntartja a folyamatos működést.

Az Appeninn 1,8 százalékkal került ma lejjebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 41 százalékot esett. 

Kereskedés APPENINN-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde 

koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Új óriáswebshopok jöhetnek Magyarországra