Előfizetői tartalom

Félsz a koronavírustól, ezért nem utazol el? Nem fog fizetni a biztosító

Portfolio
Nem elterjedtek még a magyar utazóközönség körében az egyéni utazásokra kötött útlemondási (sztornó) biztosítások, de a koronavírus-járvány ezek előnyeire is ráirányíthatja a magyar biztosítók ügyfeleinek a figyelmét. Csakhogy a koronavírus terjedésétől való félelem a sztornó biztosítások esetében sem olyan ok, ami miatt kártérítést fizetnének a biztosítók az utazás elmaradása esetén: ehhez a biztosítási feltételek között rögzített esemény (pl. haláleset a családban, baleset, lakásbetörés, stb.) bekövetkezte szükséges. A hazai sztornó biztosítások általában a repülőjegy, a szállás és az utazási irodák által összeállított csomagok értékéig térítenek, ha ilyen okból marad el az utazás. Ha viszont valaki már elutazott, rendelkezik utasbiztosítással, és úgy kapja el a betegséget, akkor jó eséllyel számíthat biztosítói kártérítésre az egészségügyi költségek fedezésére. Ilyen esetről viszont még egyik magyar biztosító sem számolt be nekünk.

Ahogy a fenti mondatokból is kiderülhetett, az útlemondási (sztornó) biztosítás és az utasbiztosítás két külön fogalom, noha vannak biztosítók, amelyek utastbiztosításaik részeként, annak fedezeteként kínálnak útlemondásra érvényes biztosítási szolgáltatást is. Más biztosítóknál külön termékekről van szó, megint másoknál nem is létezik sztornó biztosítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés