Előfizetői tartalom

MNB: új helyreállítási terv kell a CIG EMABIT-nál

Portfolio
Az MNB elutasította a CIG EMABIT helyreállítási tervét, s április közepéig új terv benyújtására kötelezte a társaságot. Szavatolótőke-helyzetének rendezéséig a biztosító nem köthet új biztosítási szerződéseket, a régieket nem hosszabbíthatja meg, s nem fizethet osztalékot. A jegybank ötvenmillió forint bírságot is kiszabott a CIG EMABIT olaszországi, határon átnyúló szolgáltatásként nyújtott kezesi biztosításokkal kapcsolatban feltárt jogsértések miatt.

A Magyar Nemzeti Bank ma közzétett határozatában elutasította a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT) 2020. január 6-án benyújtott (s február 28-án kiegészített) helyreállítási tervét. Előírta a biztosítónak, hogy idén április 15-ig nyújtson be jóváhagyásra a jegybanknak – jogszabályszerű, megfelelő ütemezésű, a feladatokhoz felelősöket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés