Előfizetői tartalom

Adatvédelem a koronavírus idején - Mit tehetnek az adatainkkal és mit nem?

Szabó S. László, szaboconsult.eu
Vészhelyzet van, nem a személyes adataink védelme a legfontosabb dolgunk – ugyanakkor nemcsak csalók halásznak a zavarosban, a túlterjeszkedésre hajlamos hatóságok is kihasználhatják a helyzetet, a vészhelyzet sok mindenre ürügyül szolgálhat, ami nem is szükséges. A veszély elmúltával meg már meg se lepődünk, hogy maradnak a rendkívüli intézkedések. Valóban át kell azonban hágni az adatvédelmi jogszabályokat a járvány megfékezése érdekében?

Különösen a büntetőjogban ismeretes, hogy a vészhelyzet vagy a társadalmi veszélyesség hiánya ok lehet a felmentésre. A kártérítés se jár, ha nem ért kár, és az igazgatási bírságoknál is figyelembe kell venni a kihágás által okozott veszély mértékét. Dél-Koreában sok tudósítás szerint sokat segített a járvány megfékezésében, hogy követték a fertőzött személyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés