Előfizetői tartalom

A kutyák képesek lehetnek felismerni a tünetmentes koronavírusos betegeket is

Portfolio
Az egyik brit jótékonysági szervezet két helyi egyetemmel közösen dolgozik egy projekten, amelynek eredményeként a kutyák képesek lehetnek segíteni a koronavírusos fertőzöttek felismerésében a szaglásuk segítségével. A kutatás egyébként nem újszerű, korábbi közös projektek során már sikeresen tanították be a négylábúakat különböző betegséggel rendelkezők azonosítására.

A koronavírus gyorsan terjedő járvány, ráadásul sok a tünetmentes beteg, aki hordozza a vírust, azonban lehetséges, hogy a kutyák képesek a szaglásukkal felismerni a koronavírusos betegeket, ezzel pedig nagy segítséget nyújthatnának a vírus megfékezésében. Egy jótékonysági szervezet, amely korábban már képzett ki kutyákat a malária felismerésére, úgy véli, hogy a kutyák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés