Előfizetői tartalom

Lefeleződött az OTP árfolyama, érdemes már beszállni?

Az elmúlt évek egyik legjobb banki és részvénypiaci sztorija az OTP volt, a bankcsoport minden szempontból szárnyalt, miközben sok pénzintézet számtalan külső és belső problémával küzdött, az OTP sorra vette meg a régió eladó bankjait, organikusan és akvizíciókkal nőtt meghatározó régiós bankcsoporttá. Az árfolyam is tükrözte a bank teljesítményét 5 év alatt közel 5-szörösére emelkedett. Aztán jött a koronavírus, ami keresztülhúzta a számításokat, az OTP árfolyama egy hónap alatt közel lefeleződött. Mivel minden mozgásban van, ezért nagyon nehéz megmondani bármelyik részvényről, hogy mennyit ér, de igyekszünk néhány kapaszkodót adni ennek a kérdésnek az eldöntéséhez.

A múlt hét elején videóelemzésben mondtam el, hogy mit gondolok az OTP-ről, most egy kicsit részletesebben néztem meg, mik a legfontosabb csatornák, amiken keresztül hat a válság, mit gondolnak az elemzők, hogy néz ki az árazás és mit mutat a technikai kép. Nagy rali után zuhanás 2015 elején indult az OTP nagy menetelése, a 3390 forintos lokális mélypontról tavaly decemberre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés