Előfizetői tartalom

Annyira olcsó a benzin, hogy még az alapanyagául szolgáló kőolaj is drágább

Portfolio
Új negatív rekord került beállításra a tőzsdén, ahol már 2006 óta követik a benzin és a nyersolaj árkülönbözetét, ugyanis jelenleg Európában hordónként több mint 10 dollárral olcsóbb a benzin az alapanyagául szolgáló kőolajnál, mellyel még a 2008-as válság legsötétebb pillanatait is sikerült jócskán felülmúlni. Ez nagyon rossz hír az olajfinomítóknak.

Szerdán 2006 óta a legalacsonyabb szinten volt Európában a benzin finomítói árrése, gyakorlatilag hordónként 11,5 dollárral volt olcsóbb egy hordó benzin, mint 1 hordó nyersolaj. Utoljára 2008 végén volt még jelentősen olcsóbb a benzin az alapanyagául szolgáló olajnál, de ekkor csupán hordónként 5 dollárral. Az alábbi grafikonunk még nem tartalmazza a tegnapi értéket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés