Előfizetői tartalom

Nyomja az oroszokat az alacsony olajár

MTI
|
Portfolio
Kevesebb mint felére esett vissza az Ural típusú orosz nyersolaj átlagára márciusban az egy évvel korábbi értékhez képest, az első negyedévet tekintve pedig több mint 23 százalékos csökkenést mértek. Az orosz költségvetés 40 dollár körüli olajárnál lenne egyensúlyban, azonban egy korábbi orosz nyilatkozat szerint akár tíz évig is bírhatják a jelenlegi alacsony olajárakat. Mindenesetre a legutóbbi hírek alapján békülékeny hangnemet ütött meg a Kreml a szaúdiakkal vívott olajháborúval kapcsolatban.

Az idei első negyedévben 48,18 dollárra rúgott az Ural hordónkénti (159 liter) átlagára, ami 15 dollárral, 23,7 százalékkal kevesebb a tavalyi első negyedévben mért 63,17 dollárnál - közölte az orosz pénzügyminisztérium csütörtökön orosz sajtóbeszámolók szerint. Az orosz olajipari vállalatok január-márciusban 62,98 millió tonna nyersolajat exportáltak a Független...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés