Előfizetői tartalom

A koronavírus miatti pánik hozta el a magyar tőzsdén, amit sokan régóta vártak

Portfolio
Évek óta azt találgattuk, mi az, ami újra a 2008-as válság előtti vagy alattihoz hasonló szintre emeli majd a magyar tőzsde forgalmát. Új kibocsátók megjelenése? Például nagy állami vállalatok tőzsdei bevezetése hozza meg az érdeklődés és a forgalom emelkedését? Idén márciusban bekövetkezett, amire sokan vártak, sajnos nagyon nem úgy, ahogy szerettük volna: a forgalom a koronavírus-járvány miatti pánik miatt emelkedett masszívan.

A globálisan növekvő koronavírus megbetegedések és a járvány gazdasági hatásaival kapcsolatos, egyre fokozódó aggodalmak miatt a tőzsdék rövid idő alatt hatalmasat zuhantak. Az irányadó tengerentúli részvényindexek hatalmas eséssel zárták a márciust, a Dow 13,7 százalékos esése mellett az S&P500 12,5 százalékkal került lejjebb, a német DAX index 16,4 százalékos eséssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés