Előfizetői tartalom

Ilyen gyorsan felejtenek a turisták? Kínában már egyre több szállodai szobát foglalnak

Indra Dániel, KPMG
|
KPMG
A világ legnagyobb szállodaláncai keményen harcolnak a vírussal. A hotelek foglaltsága sok helyütt egyszámjegyűre csökkent, sok szállodát bezártak, ahol még maradt némi forgalom, ott emeletek lezárásával és a személyzet egy részének szabadságolásával csökkentik a költségeket. A Marriott kínai szállodáiban viszont az elmúlt egy hétben 15-ről 20 százalékra nőtt a foglaltság.

Tetszhalott állapotba került a nemzetközi turizmus, a világ légiforgalma 3 hét alatt a 40 százalékára esett vissza. A leállás globális szinten mindazonáltal nem teljes, de a károk messze meghaladják a World Trade Center támadás utáni, vagy a Lehman csőd utáni szintet, sőt Arne Sorenson, a Marriott vezérigazgatója szerint a kettő együtt sem okozott olyan kárt a szektornak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés