Előfizetői tartalom

A koronavírus után is lesz élet, de hogy fog visszatérni a régi kerékvágásba?

Két nagyobb hullámban terjedhet idén a koronavírus az Egyesült Államokban, amik közül az elsőben többen halnak meg, a másodikban viszont többen fertőződhetnek meg, nyár elejéig az iskolák, az éttermek és bárok, és a nem létfontosságú gazdasági egységek is nagyrészt zárva lesznek, a nagyobb rendezvények pedig idén egész évben jelentős korlátozás alá esnek. Ez áll a Morningstar szakembereinek elemzésében az Egyesült Államokra az alap forgatókönyvben, amelyben a lakosság 20 százalékának megfertőződésével számolnak. És ez csak az alap szcenárió, a pesszimista forgatókönyvben nem két, hanem egy nagy hullámban terjedhet a járvány, arra az egész év rámenne.

Alap forgatókönyv A Morningstar elemzői ennek a szcenáriónak adják a legnagyobb, 50 százalékos valószínűséget, jóval nagyobbat, mint a lejjebb részletezett optimista (20%) és a pesszimista (30%) forgatókönyvnek. Az alap forgatókönyvben is azzal számolnak az elemzők, hogy idén két hullámban terjed majd a koronavírus, ezek közül az első hullámban kevesebb fertőzött, de...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái