Előfizetői tartalom

JP Morgan: 10 dollárra zuhan hamarosan az olaj ára

Portfolio
A JP Morgan elemzői azt jósolják, hogy nem lesz megegyezés a csütörtökön tartott rendkívüli OPEC+ ülésen, ugyanis a szaúdiak érdeke egy széles körű koalíció lenne, ahol nemcsak az OPEC+ nemzetek járulnának hozzá a termelés-csökkentésekhez, hanem az Egyesült Államok, Kanada, Brazília és Mexikó is. Ennek hiányában egy 4 millió hordó körüli kitermelés-vágás jöhet, és a Brent 10 dollárra zuhanhat.

A JP Morgan szerint a csütörtöki rendkívüli OPEC ülésen nagy valószínűséggel nem fognak megállapodni a felek a Donald Trump amerikai elnök által beharangozott napi több mint 10 milliós kitermelés-csökkentésről, a megállapodásig még hosszú út vezethet. Az elemzőház azzal indokolja véleményét, hogy a szaúdiaknak a nem OPEC tag G20 államok kooperációjára is szüksége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés