Előfizetői tartalom

Holnap eldőlhet az olaj sorsa, óriási mozgás várható az olajpiacon

Portfolio
Az olaj ára a tegnapi záróértéke körül tanyázik, mindenki a holnapi OPEC+ ülést várja. Nagy kérdés, hogy megtörténik-e a Trump által beígért 10-15 millió hordó/napos vágás, ugyanis az OPEC a megállapodást az Egyesült Államok részvételéhez kötötte, amely viszont kormányzati szinten nem szeretne beavatkozni a termelés visszafogásába.

Az olaj árfolyama nem mutat jelentős elmozdulást a tegnapi záróértékéhez képest, 31 dollár körül kereskedik aktuálisan a fekete aranyat. Minden piaci szereplő a holnap esedékes OPEC+ videókonferenciát várja, hogy valóban megtörténik-e az előző hét végén Donald Trump amerikai elnök által belengetett 10-15 millió hordó/napos kitermelés-csökkentés. Óriási kérdőjelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés