Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: soha nem látott húzásra készül az olajkartell néhány órán belül

Portfolio
A ma délután négy órakor induló megbeszélésen kiderülhet, hogy mekkora vágást fognak összességében végrehajtani a nagy olajhatalmak. További nagy kérdés, hogy mihez képest viszonyítjuk a termelés-visszafogásokat. Amennyiben a jelenlegi szintekhez képest nézzük, akkor matematikailag akár még reális is lehet egy összességében 10 millió hordó/napos csökkentés. A tárolói kapacitások vészesen fogynak, így egyértelműen sürgős beavatkozásra lenne szükség az olaj piacán. Egészen széles a skála, hogy a végső döntés következtében merre tarthat az olaj ára, a legoptimistább esetben 40 dollárig is emelkedhet a jegyzés, a legrosszabb esetben hosszabb távon 10 dollár alá is eshet.

A koronavírus pusztító olajpiaci hatása Ilyen mértékű keresletvisszaesést még sohasem tapasztalt az olajipar, amit most kénytelenek a koronavírus járvány kirobbanása miatt elszenvedni. A járvány megfékezése miatt hozott drasztikus intézkedések olyan mértékben csökkentik az üzemanyagfelhasználást, mint még soha. A piaci konszenzus jelenleg az, hogy a második negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés