Előfizetői tartalom

Soha nem látott termelésvágás az olajkartelltől, de az olaj ára mégis esik

Portfolio
Soha nem látott mértékű olajtermelés-csökkentésről döntött előző héten az OPEC+, azonban rövid távon még továbbra is nyomás alatt van az olaj ára a hatalmas kereslet oldali visszaesésnek köszönhetően. További vágásoktól sem zárkóznak el a szaúdiak, Trump szerint pedig a tényleges kínálatcsökkentés jóval több lehet, mint 10 millió hordó/nap.

Minimálisan csökken az amerikai típusú könnyűolaj, a WTI jegyzése a ma reggeli kereskedésben, miután az OPEC+ végül 9,7 millió hordó/nap kitermelés-csökkentésben egyezett meg május elsejétől, mely majd fokozatosan kerülhet feloldásra. Továbbra is bizonytalanok a piaci szereplők, hogy a kartell általi vágások elegendőek lesznek-e a hatalmas keresletvisszaesés kompenzálására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés