Előfizetői tartalom

Történelmi esés elé néz az olaj ára

Portfolio
40 százalékot még sosem esett egy nap alatt az olaj árfolyama, így ha minden így marad, akkor újabb rekord születik az olajpiacon. A legnagyobb probléma, hogy fizikailag most senki sem szeretne olajat vásárolni, akkora a túlkínálat, a tárolók pedig folyamatosan telítődnek, a nagy ETF-ek pedig csak tovább rontják a helyzetet. Egyre nő a valószínűsége az állami beavatkozásnak.

Amennyiben a jelenlegi árfolyamon fejezné be a kereskedést a WTI jegyzése, akkor az eddig még soha nem látott mértékű, történelmi esést jelentene egy nap alatt az olaj árában, tehát ismét egy új negatív rekord kerülhetne felállításra. 11 dollár alatt a WTI jegyzése, mellyel jelenleg 40 százalékot esett ma az árfolyam. Még sosem volt tapasztalható a maihoz hasonló szituáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés