Előfizetői tartalom

2040-ben sem fog minden háztartás kizárólag megújuló energiát használni, de a világ erre megy

Portfolio
Az nem újdonság, hogy hatalmas átalakulás zajlik az energetikai piacon, az már annál inkább, hogy az egyre olcsóbbá váló megújulók és a hálózatról leváló fogyasztók miatt akár nőhet is villanyszámla az egy főre jutó megugró költségek miatt. Portfolio 2040 interjúsorozatunkban Ifj. Chikán Attilát, az Alteo Nyrt. vezérigazgatóját kérdeztük, hogyan fog kinézni az energiapiac 20 év múlva, és milyen kihívásokkal kell szembenéznie a szektornak a megújulókra való átállás közben.

Az energiapiac hatalmas átalakuláson megy keresztül, és bár az irány, a megújulók előtérbe kerülése világos, az már kevésbé, hogy hogyan és milyen időtávon fog ez megvalósulni. Az Alteónál mire számítanak, hogy fog kinézni az energiapiac 2040-ben? Tavaly építettünk több naperőművet, amelyeknek 25 év a tervezett élettartamuk, és 15 éves bankhitelt vettünk fel hozzá....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés