Előfizetői tartalom

Két nap alatt több mint 100 százalékot száguldott az olaj

Portfolio
A keddi mélypontokhoz képest a júniusi leszállítású WTI már több mint duplázta árfolyamát, azonban a Brent is több mint 50 százalékkal emelkedett. Könnyítettek az Egyesült Államokban a szabályozáson, mellyel kisebb veszteséggel zárhatnak be kutakat a helyi termelők. Oroszország pedig nagyon úgy tűnik, hogy be fogja tartani az OPEC+-nak tett termelés-csökkentési ígéretét májustól.

A mai reggelen tovább folytatja az olaj a ralit, miután jelek mutatkoznak arra, hogy a termelők az alacsony olajárak és a visszaeső kereslet miatt visszafoghatják olaj-kihozatalukat. Az amerikai WTI 10 százalékos pluszban van, mellyel már 140 százalékot emelkedett a keddi mélyponthoz képest, óriási a volatilitás. A Brent is szárnyra kapott, most párhuzamosan emelkedik a két olajtípus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés