Előfizetői tartalom

30 százalékos lakossági és 10 százalékos állami rezsicsökkentés jöhet

Portfolio
Egyre több szakértői elemzés foglalkozik azzal, milyen gazdasági, társadalmi vagy szociális változások kerülnek majd középpontba a koronavírus-járványt követő új világban.  De vajon újra előtérbe kerül-e a járvány előtti világ szinte mindent áttematizáló ügye, a klímavédelem?  Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő úgy látja, megmarad a gazdaság zöldítésének fókusza, de kicsit más okból, másképpen és más eszközökkel, mint korábban, mert új korszak kezdődött: „az önvédő, készletező és hatékonyság-központú” gazdaság kora, amelyben az energiahatékonysági beruházások a gazdaság egyik motorjává léphetnek elő.

A cikk szerzője uniós fenntarthatósági szakértő, Kelet-közép Európa legnagyobb fenntarthatósági programja, a Virtuális Erőmű Program jogtulajdonosa, a Magyar Innováció és Hatékonyság Zrt. vezérigazgatója. Mivel a koronavírus a gazdaságot és a társadalmat ért külső sokk, valójában a nyitott rendszerek kitettségére és globális folyamatok kontrollálatlansági problémáira...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái